Pro základní funkčnost, analytické účely a personalizaci webu používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu stímto souhlasíte. Více informací marketing a cookies.


Úvod » Jednodruhové koření » 200g balení (sáček se svárem) » Muškátový ořech celý (200g)


        

Muškátový ořech celý (200g)

skladem

 

Dostupnost: SKLADEM - Ihned k dodání
Číslo produktu: KO1020347
Země původu: Indonésie
Výrobce: Profikoření
běžná cena 507,00 Kč (19,38 EUR)
naše cena bez DPH: 286,96 Kč (10,97 EUR)
naše cena s DPH (15 %):
330,00 Kč (12,61 EUR)
Hlídací pes:
Hlídací pes

do košíku:
  ks  

Varianty

Obrázek:
Číslo produktu / Název zboží:
 
Cena:
Muškátový ořech celý (50g)
KO1000071
Muškátový ořech celý (50g)
skladem
naše cena 102,00 Kč (3,90 EUR)
Muškátový ořech celý (100g)
KO1020099
Muškátový ořech celý (100g)
skladem
naše cena 199,00 Kč (7,61 EUR)
Muškátový ořech celý (500g)
KO1020648
Muškátový ořech celý (500g)
skladem
naše cena 806,00 Kč (30,81 EUR)
Muškátový ořech celý (1 Kg)
KO1020948
Muškátový ořech celý (1 Kg)
skladem
naše cena 1 550,00 Kč (59,24 EUR)
Muškátový ořech celý (5 Kg)
KO1021197
Muškátový ořech celý (5 Kg)
skladem
naše cena 6 870,00 Kč (262,57 EUR)

Charakteristika:

Muškátový ořech celý

Použitá část rostliny: plod muškátovníku

Vzhled a barva: ořech hnědé barvy

Vůně a chuť: kořeněná a pikantní

Použití v kuchyni: Do masitých pokrmů, nádivky, pečeně, sekaná nebo drůbeží speciality.

Historie a současnost: Byl znám už starými Araby jako vzácné koření a lék. V 11. Století ho přivezli do Evropy, ale až v 16. Století se mimo malých ostrovů roznesl do světa, kdy ho Portugalci přivezli do Indie.

Zdravotní účinky: Při zažívacích potížích, podporuje chuť k jídlu, produkci trávicích šťáv a působí proti křečím v břiše. Proti astmatu, nespavosti a nefritidě.

Náš tip: Do jídel přidáváme maximálně nastrouhaný na špičku nože!

Recept:

Muškátové noky do polévky

2 vejce, sůl, 5-6 muškátových oříšků, 8-10 lžic dětské krupičky

Vše zamícháme v hlu­bokém talíři za stálého přisypá­vání krupičky. Do polévky přidáváme nočky a mícháme, aby se nepřilepily ke dnu. Po 7 minutách jeden nok vyndáme a rozkrojíme. Je uva­řený, když je na řezu stejnoměr­ná žlutá vrstva bez viditelné krupičky.


Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde