Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
 
 
 
  1. Úvod
  2. Jednodruhové koření
  3. 200g balení (sáček se svárem)
  4. Paprika maďarská sladká ASTA 150 (200g)

Paprika maďarská sladká ASTA 150 (200g)

Paprika maďarská sladká ASTA 150 Použitá část rostliny: sušená dužnina papriky seté (papriky roční) s malým množstvím semen Vzhled a barva: sypká bez ... celý popis
Dostupnost
SKLADEM - Ihned k dodání
54,00 Kč
46,96 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:KO560003
Země původu:Maďarsko
Výrobce:Profikoření
Hlídat cenu / dostupnost
Podobné produkty
    Paprika maďarská sladká ASTA 150 (50g)
    17,00 Kč
    14,78 Kč bez DPH
    17,00 Kč
    14,78 Kč bez DPH
    SKLADEM - Ihned k dodání
    ks
      Paprika maďarská sladká ASTA 150 (100g)
      29,00 Kč
      25,22 Kč bez DPH
      29,00 Kč
      25,22 Kč bez DPH
      SKLADEM - Ihned k dodání
      ks
        Paprika maďarská sladká ASTA 150 (500g)
        128,00 Kč
        111,30 Kč bez DPH
        128,00 Kč
        111,30 Kč bez DPH
        SKLADEM - Ihned k dodání
        ks
          Paprika maďarská sladká ASTA 150 (1kg)
          248,00 Kč
          215,65 Kč bez DPH
          248,00 Kč
          215,65 Kč bez DPH
          SKLADEM - Ihned k dodání
          ks
            Paprika maďarská sladká ASTA 150 (5kg)
            1 185,00 Kč
            1 030,43 Kč bez DPH
            1 185,00 Kč
            1 030,43 Kč bez DPH
            SKLADEM - Ihned k dodání
            ks
            Kompletní specifikace

            Paprika maďarská sladká ASTA 150

            Použitá část rostliny: sušená dužnina papriky seté (papriky roční) s malým množstvím semen

            Vzhled a barva: sypká bez hrudek, sytě červená barva

            Za svou barvu vděčí mletá paprika skupině barviv, které se řadí mezi karotenoidy. Jedná se o kapsanthin, kapsorubin, zeaxanthin a kryptoxantin. Barva těchto látek se pohybuje od žluté přes oranžovou až po červenou a vzhled mleté papriky závisí právě na jejich zastoupení.

            Vůně a chuť: aromatická vůně, lehce nahořklá chuť

            Použití v kuchyni: do guláše, masových pokrmů, omáčky, maso, na gril, do salátů, polévek, zeleninových směsí. Dodá jídlu barvu a chuť.

            Papriková barviva jsou choulostivá na zahřívání. Papriku proto nepřidávejte do rozpáleného oleje – zhořkla by a zhnědla. Čím kvalitnější paprika je, tím snadněji se spálí.

            Historie a současnost: paprika má domov ve Střední Americe, odkud připlula do Evropy s Kryštofem Kolumbem v 15. století. Nejdříve se uchytila ve Španělsku, kde byla označována jako „španělský pepř“, poté se rozšířila do krajů s podobným klimatem. V 16. století se začala pěstovat už i na Moravě a nejlépe se jí dařilo v oblastech dnešního Bulharska a Maďarska, kde se rozvinula i slavná tradice jejího zpracovávání.

            Zdravotní účinky:

            • podporuje imunitu, má antiseptické účinky
            • urychluje trávení, odstraňuje plynatost
            • pročišťuje trávící trakt, ledviny a močové cesty
            • podporuje pevnost cév a srdce
            • podporuje pevnst kostní tkáně, vlasů, nehtů, pokožky, krvetvorbu

            Co znamená označení ASTA?

            ASTA (Americká asociace obchodu s kořením (American Spice Trade Association)) vyjadřuje takzvanou extraktivní barvivost, tedy kolik barviva se z papriky uvolní do oleje. Koření se nechá vyluhovat v acetonu a pak se spektrofotometricky změří barva získaného výluhu. Výsledky se pohybují na stupnici od 30 do 180. Platí, že čím je číslo vyšší, tím jsou barvicí schopnosti koření lepší a spolu s tím stoupá i jeho cena.

            Velký vliv na hodnotu ASTA má použitá odrůda papriky a podmínky v průběhu pěstování. Uvádí se, že nejvyšší hodnota ASTA může být kolem 200, ale je zapotřebí vhodný druh papriky, ideální podmínky během celé pěstitelské sezóny a šetrný způsob zpracování.

             

            Recept:

            Kološvárské plněné zelí

            Suroviny: 1 kysané zelí, 50g anglická slanina, 1 lžička paprika sladká, 1 cibule, sádlo, 200g mleté maso, 300g kabanos, česnek, sladká smetana 250ml, sůl

            Postup: zelí uvaříme do měkka, přidáme vysmaženou slaninu a přisypeme papriku. Na sádle opěčeme cibuli, ml. maso, česnek, sůl. Mícháme asi 5 min., můžeme okořenit pepřem a paprikou. Do pekáče dáme vrstvu zelí, mleté maso, plátky klobásky a opět vrstvu zelí. Zalijeme smetanou a pečeme 20 min. Podáváme s bramborem nebo dle chuti.


            Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde

            Zboží zařazeno v kategoriích
            Obchod ověřený zákazníky
             

            Kontakt
            Logo
            Využijte náš chat, vpravo dole na obrazovce.
            Copyright © 2020 - www.profikoreni.cz