Pro základní funkčnost, analytické účely a personalizaci webu používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu stímto souhlasíte. Více informací marketing a cookies.



        

Pepř bílý celý (100g)

skladem

 

Dostupnost: SKLADEM - Ihned k dodání
Číslo produktu: KO1020122
Země původu: Vietnam
Výrobce: Profikoření
běžná cena 97,00 Kč (3,71 EUR)
naše cena bez DPH: 56,52 Kč (2,16 EUR)
naše cena s DPH (15 %):
65,00 Kč (2,48 EUR)
Hlídací pes:
Hlídací pes

do košíku:
  ks  

Varianty

Obrázek:
Číslo produktu / Název zboží:
 
Cena:
Pepř bílý celý (50g)
KO1000094
Pepř bílý celý (50g)
skladem
naše cena 39,00 Kč (1,49 EUR)
Pepř bílý celý (200g)
KO1020370
Pepř bílý celý (200g)
skladem
naše cena 124,00 Kč (4,74 EUR)
Pepř bílý celý (500g)
KO1020671
Pepř bílý celý (500g)
skladem
naše cena 299,00 Kč (11,43 EUR)
Pepř bílý celý (1 Kg)
KO1020971
Pepř bílý celý (1 Kg)
skladem
naše cena 580,00 Kč (22,17 EUR)
Pepř bílý celý (5 Kg)
KO1021220
Pepř bílý celý (5 Kg)
skladem
naše cena 2 800,00 Kč (107,02 EUR)
Pepř bílý celý (25Kg)
KO1021294
Pepř bílý celý (25Kg)
skladem
naše cena 13 250,00 Kč (506,42 EUR)

Charakteristika:

Pepř bílý celý

Použitá část rostliny: plody pepřovníku černého

Vzhled a barva: tvrdé kuličky béžovo krémové barvy

Vůně a chuť: aromatická kořeněná vůně, ostrá chuť

Použití v kuchyni: Do omáček, krémových polévek, bramborové kaše, majonéz, pomazánek, salátů, používá se i v kombinaci s pálenkami

Historie a současnost: Pepř má původ v Indii, dnes se pěstuje například v Brazílii, Malajsii nebo Číně. Považuje se za jedno z nejpopulárnějších koření. Pepř bílý vzniká oddělením červené slupky zcela zralých bobulí.

Zdravotní účinky: Léčí krční onemocnění, nachlazení, používá se pro zvýšení apetitu, proti nevolnosti, průjmu a nadýmání.

Náš tip: Bílý pepř je daleko jemnější než pepř černý, je vhodný i do krémovějších pokrmů!

Recept:

Smažené čekankové puky

2 stroužky česneku, 2 čekankové puky, sůl, bílý pepř, 50g másla, olej, hladká mouka, strouhanka, vejce

Bílé čekankové puky očistíme od ovadlých listů, vyřízneme košťál tak a povaříme. Vychladlou čekanku rozkrojíme na dvě půlky. Česnek prolisujeme a zpěníme na másle. Přidáme sůl, pepř a půlky čekanky. Obalíme v hladké mouce, vejcích a strouhance. Čekankové puky smažíme dozlatova.


Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde