Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.

Pepř zelený mletý (100g)

Pepř zelený mletý Použitá část rostliny: plody pepřovníku černého (Piper nigrum) Pepřovník černý je dřevnatá ovíjivá liána s malými hrozny bílých květ... celý popis
Dostupnost
SKLADEM
96 Kč
83 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:G0006-100
Výrobce:Profikoření
Země původu:Indie
Hmotnost:100g
Hlídat cenu / dostupnost
Podobné produkty
    Pepř zelený mletý (50g)
    61 Kč
    53 Kč bez DPH
    61 Kč
    53 Kč bez DPH
    Skladem
    ks
      Pepř zelený mletý (200g)
      174 Kč
      151 Kč bez DPH
      174 Kč
      151 Kč bez DPH
      SKLADEM
      ks
        Pepř zelený mletý (500g)
        365 Kč
        317 Kč bez DPH
        365 Kč
        317 Kč bez DPH
        SKLADEM
        ks
          Pepř zelený mletý (1 Kg)
          695 Kč
          604 Kč bez DPH
          695 Kč
          604 Kč bez DPH
          SKLADEM
          ks
            Pepř zelený mletý (5 Kg)
            3 214 Kč
            2 795 Kč bez DPH
            3 214 Kč
            2 795 Kč bez DPH
            SKLADEM
            ks
            Kompletní specifikace

            Pepř zelený mletý

            Použitá část rostliny: plody pepřovníku černého (Piper nigrum)

            Pepřovník černý je dřevnatá ovíjivá liána s malými hrozny bílých květů. Plody jsou drobné bobule, jimž se po usušení říká právě pepř. Černý, zelený i bílý pepř jsou ve skutečnosti stejné plody pepřovníku, jen jiným způsobem ošetřené.

            Černý pepř je plod sklizený v poloviční zralosti. Bílý pepř je semínko, z něhož byla odstraněna tmavá slupka a sbírá se až ve vysokém stupni zralosti. Zelená zrnka pepře jsou naopak nezralá a často se nakládají.

            Vzhled a barva: prášek olivově zelené barvy

            Vůně a chuť: aromatická kořeněná silná vůně, chuť velmi výrazná, dodává pokrmům říz a pálivost. Zahřátím či pomletím se z pepře uvolňuje aroma.

            Použití v kuchyni: Na ochucení masa, ať hovězí, skopové, jehněčí, kuřecí nebo dary moře, do zeleninových a bramborových salátů, polévek, omáček

            Historie a současnost: Pepřovník má svůj původ v Indii, zejména Malabarské pobřeží a Kérala, kde je pro své aroma znám už od starověku. Dnes se pěstuje hlavně v tropických zemích jako je Thajsko, jižní Asie, Malajsie, Borneo, Kambodža, Vietnam, Indonésie. jedná se o jedno z neoblíbenějších druhů koření, proto se s ním vždy obchodovalo. Tento "král koření" nebo také "černé zlato" dosáhl takového významu, že se používal nejen ke kořenění jídla, ale také nahrazoval peníze. Platili se jím daně, výkupné i jako oběť k uctívání bohů. 

            Pozitivní účinky:

            • má silné antibakteriální účinky
            • je bohatým zdrojem antioxidantů
            • je to koření bohaté na draslík, který přispívá k regulaci krevního tlaku
            • má i hodně vitamínu K, který zpěvňuje kosti
            • podporuje trávení
            • stimuluje srdeční činnost
            • působí močopudně
            • kladně ovlivňuje metabolismus
            • k povzbuzení chuti
            • přispívá k rozpadu tukových buněk

            Pro zhlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde

            Obchod ověřený zákazníky
             

            Kontakt
            Logo
            Využijte náš chat, vpravo dole na obrazovce.
            Copyright © 2020 - www.profikoreni.cz