Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.

Pepř zelený mletý (5 Kg)

Pepř zelený mletý Použitá část rostliny: plody pepřovníku černého (Piper nigrum) Pepřovník černý je dřevnatá ovíjivá liána s malými hrozny bílých květ... celý popis
Dostupnost
SKLADEM
2 594 Kč
2 256 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:G0006-5000
Výrobce:Profikoření
Země původu:Indie
Hmotnost:5 Kg
Hlídat cenu / dostupnost
Podobné produkty
    Pepř zelený mletý (50g)
    49 Kč
    43 Kč bez DPH
    49 Kč
    43 Kč bez DPH
    Skladem
    ks
    • Novinka
    Pepř zelený mletý (100g)
    77 Kč
    67 Kč bez DPH
    77 Kč
    67 Kč bez DPH
    SKLADEM
    ks
      Pepř zelený mletý (200g)
      140 Kč
      122 Kč bez DPH
      140 Kč
      122 Kč bez DPH
      SKLADEM
      ks
        Pepř zelený mletý (500g)
        295 Kč
        257 Kč bez DPH
        295 Kč
        257 Kč bez DPH
        SKLADEM
        ks
          Pepř zelený mletý (1 Kg)
          561 Kč
          488 Kč bez DPH
          561 Kč
          488 Kč bez DPH
          SKLADEM
          ks
          Kompletní specifikace

          Pepř zelený mletý

          Použitá část rostliny: plody pepřovníku černého (Piper nigrum)

          Pepřovník černý je dřevnatá ovíjivá liána s malými hrozny bílých květů. Plody jsou drobné bobule, jimž se po usušení říká právě pepř. Černý, zelený i bílý pepř jsou ve skutečnosti stejné plody pepřovníku, jen jiným způsobem ošetřené.

          Černý pepř je plod sklizený v poloviční zralosti. Bílý pepř je semínko, z něhož byla odstraněna tmavá slupka a sbírá se až ve vysokém stupni zralosti. Zelená zrnka pepře jsou naopak nezralá a často se nakládají.

          Vzhled a barva: prášek olivově zelené barvy

          Vůně a chuť: aromatická kořeněná silná vůně, chuť velmi výrazná, dodává pokrmům říz a pálivost. Zahřátím či pomletím se z pepře uvolňuje aroma.

          Použití v kuchyni: Na ochucení masa, ať hovězí, skopové, jehněčí, kuřecí nebo dary moře, do zeleninových a bramborových salátů, polévek, omáček

          Historie a současnost: Pepřovník má svůj původ v Indii, zejména Malabarské pobřeží a Kérala, kde je pro své aroma znám už od starověku. Dnes se pěstuje hlavně v tropických zemích jako je Thajsko, jižní Asie, Malajsie, Borneo, Kambodža, Vietnam, Indonésie. jedná se o jedno z neoblíbenějších druhů koření, proto se s ním vždy obchodovalo. Tento "král koření" nebo také "černé zlato" dosáhl takového významu, že se používal nejen ke kořenění jídla, ale také nahrazoval peníze. Platili se jím daně, výkupné i jako oběť k uctívání bohů. 

          Pozitivní účinky:

          • má silné antibakteriální účinky
          • je bohatým zdrojem antioxidantů
          • je to koření bohaté na draslík, který přispívá k regulaci krevního tlaku
          • má i hodně vitamínu K, který zpěvňuje kosti
          • podporuje trávení
          • stimuluje srdeční činnost
          • působí močopudně
          • kladně ovlivňuje metabolismus
          • k povzbuzení chuti
          • přispívá k rozpadu tukových buněk

          Pro zhlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde

          Zboží zařazeno v kategoriích
          Obchod ověřený zákazníky
           

          Kontakt
          Logo
          Využijte náš chat, vpravo dole na obrazovce.
          Copyright © 2020 - www.profikoreni.cz