Pro základní funkčnost, analytické účely a personalizaci webu používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu stímto souhlasíte. Více informací marketing a cookies.



        

Pískavice celá (100g)

Řecké seno celé

skladem

 

Dostupnost: SKLADEM - Ihned k dodání
Číslo produktu: KO1020140
Země původu: Egypt
Výrobce: Profikoření
běžná cena 22,00 Kč (0,84 EUR)
naše cena bez DPH: 14,78 Kč (0,56 EUR)
naše cena s DPH (15 %):
17,00 Kč (0,65 EUR)
Hlídací pes:
Hlídací pes

do košíku:
  ks  

Varianty

Obrázek:
Číslo produktu / Název zboží:
 
Cena:
Pískavice celá (50g)
KO1000112
Pískavice celá (50g)
skladem
naše cena 12,00 Kč (0,46 EUR)
Pískavice celá (200g)
KO1020388
Pískavice celá (200g)
skladem
naše cena 28,00 Kč (1,07 EUR)
Pískavice celá (500g)
KO1020689
Pískavice celá (500g)
skladem
naše cena 67,00 Kč (2,56 EUR)
Pískavice celá (1 Kg)
KO1020989
Pískavice celá (1 Kg)
skladem
naše cena 124,00 Kč (4,74 EUR)
Pískavice celá (5 Kg)
KO1021238
Pískavice celá (5 Kg)
skladem
naše cena 500,00 Kč (19,11 EUR)

Charakteristika:

Pískavice celá

Použitá část rostliny: semena pískavice

Vzhled a barva: sypká tvrdá, šedožluté matné barvy

Použití v kuchyni: Do indického kari, egyptských a etiopských chlebů, do dušených pokrmů a na obalení smažených pokrmů.

Historie a současnost: Pískavice neboli řecké seno, pochází z okolí Středozemního moře. U nás se pěstuje ojediněle.

Zdravotní účinky: Povzbuzuje trávení, ulevuje při kašli, nadýmání a průjmech. Odpradávna se používala jako ženské afrodiziakum.

Náš tip: Pískavice se používá především v indické a egyptské kuchyni, udělejte si doma netradiční indický pokrm!

Recept:

Cizrna po indicku

350g cizrny, olej, 2 cibule, 250g rajčat, mletý koriandr, mletý kmín, lžička skořice, zelená chilli paprička, 4 lžíce citrónové šťávy, lžíce pískavice, zázvor

Cizrnu namočíme přes noc, pak uvaříme. Cibuli usmažíme. Pak přidáme nakrájená rajčata a smažíme. Přimícháme koření a cizrnu a 350 ml vývaru z ní. Osolíme a vaříme. Zbylou cibuli zamícháme s chilli papričkou, nastrouhaným zázvorem a citrónovou šťávou. Směs přimícháme do cizrny a podáváme.


Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde