Pro základní funkčnost, analytické účely a personalizaci webu používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu stímto souhlasíte. Více informací marketing a cookies.


Úvod » Jednodruhové koření » 500g balení (sáček se svárem) » Římský kmín celý (500g)


        

Římský kmín celý (500g)

Šabrej kmínovitý

skladem

 

Dostupnost: SKLADEM - Ihned k dodání
Číslo produktu: KO1020608
Země původu: Indie
Výrobce: Profikoření
naše cena bez DPH: 121,74 Kč (4,65 EUR)
naše cena s DPH (15 %):
140,00 Kč (5,35 EUR)
Hlídací pes:
Hlídací pes

do košíku:
  ks  

Varianty

Obrázek:
Číslo produktu / Název zboží:
 
Cena:
Římský kmín celý (50g)
KO1000036
Římský kmín celý (50g)
skladem
naše cena 18,00 Kč (0,69 EUR)
Římský kmín celý (100g)
KO1020059
Římský kmín celý (100g)
skladem
naše cena 32,00 Kč (1,22 EUR)
Římský kmín celý (200g)
KO1000032
Římský kmín celý (200g)
skladem
naše cena 60,00 Kč (2,29 EUR)
Římský kmín celý (1 Kg)
KO1020908
Římský kmín celý (1 Kg)
skladem
naše cena 260,00 Kč (9,94 EUR)
Římský kmín celý (5 Kg)
KO1021157
Římský kmín celý (5 Kg)
skladem
naše cena 1 200,00 Kč (45,86 EUR)
Římský kmín celý (25 Kg)
KO1021159
Římský kmín celý (25 Kg)
skladem
naše cena 5 500,00 Kč (210,21 EUR)

Charakteristika:

Cumin – Římský kmín celý

Použitá část rostliny: semena

Barva a vzhled: semena světlehnědá do hněda

Vůně a chuť: aromatická silná vůně, ostrá kořeněná chuť

Použití v kuchyni: při pečení pečiva, výroba salámů a sýrů, přísada do kari, do polévek, omáček, salátů nebo pečeného masa. Někdy se míchá se skořicí a koriandrem.

Historie a současnost: Už od starověku je znám z Egypta, Řecka a Říma. Později se rozšířil do dalších zemí včetně Afriky a nyní se pěstuje i u Středozemního moře a v Indii. V Čechách je znám jako pilaf. Na rozdíl od obyčejného kmínu je drobnější.

Náš tip: Vyzkoušejte netradiční recepty římské kuchyně!

Recept:

Marinovaná ryba s římským kmínem

3 stroužky česneku, pepř, 3 lžíce olivového oleje, 1 lžička římského kmínu, 2 šalotky, 1 chilli paprička, 3 lžičky citrónové šťávy, 2 snítka koriandru

Česnek se šalotkou nasekáme, chilli papričku pokrájíme. Ze šalotky, česneku, citronové šťávy, chilli papričky, římského kmínu a oleje vyšleháme marinádu. Z koriandru otrháme lístky a vmícháme do marinády. Ryby přelijeme marinádou. Rajčata spaříme a pokrájíme na drobno. Ryby s marinádou přikryjeme alobalem a pečeme na 200°C.


Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde