S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.


        

Rozmarýn (100g)

skladem

 

Dostupnost: SKLADEM - Ihned k dodání
Číslo produktu: KO1020145
Glutaman sodný (E621): ne
Země původu: Maroko
Výrobce: Profikoření
Vyberte si typ balení:
běžná cena 20,00 Kč (0,76 EUR)
naše cena bez DPH: 15,65 Kč (0,60 EUR)
naše cena s DPH (15 %):
18,00 Kč (0,69 EUR)

do košíku:
  ks  

Varianty

Obrázek:
Číslo produktu / Název zboží:
 
Cena:
Rozmarýn (50g)
KO1000117
Rozmarýn (50g)
naše cena 10,00 Kč (0,38 EUR)
Rozmarýn (200g)
KO1020393
Rozmarýn (200g)
naše cena 33,00 Kč (1,26 EUR)
Rozmarýn (500g)
KO1020694
Rozmarýn (500g)
naše cena 64,00 Kč (2,45 EUR)
Rozmarýn (1 Kg)
KO1020994
Rozmarýn (1 Kg)
naše cena 116,00 Kč (4,43 EUR)
Rozmarýn (5 Kg)
KO1021243
Rozmarýn (5 Kg)
naše cena 500,00 Kč (19,11 EUR)

Charakteristika:

Rozmarýn

Použitá část rostliny: listy rozmarýnu

Vzhled a barva: zelené listy jehličkovitého vzhledu

Použití v kuchyni: K přípravě skopové a jehněčí pečeně, telecího masa, drůbeže, vařených ryb, rajských omáček a je součástí provensálského koření.

Historie a současnost: Rozmarýn je keř, dorůstá až dvoumetrové výšky. Jeho původní rozšíření bylo v suchých místech v blízkosti pobřeží moře. Pěstuje se také v Anglii, USA, Mexiku a téměř po celé střední a východní Evropě.

Zdravotní účinky: Zvyšuje krevní tlak, působí stimulačně, působí příznivě na psychiku, odstraňuje stres a další nervové potíže, při nespavosti. Proti nadýmání, pomáhá k lepšímu trávení a vylučování žluči a moči. Užívá se ve formě čaje nebo éterických olejíčků.

Náš tip: Rozmarýn je ne jen léčivou rostlinou, ale skvělou ingrediencí k pečenému kuřeti!

Recept:

Pečené kuře na rozmarýnu

Kuře, rozmarýn, mletý pepř, sůl, kuřecí vývar, 2 stroužky česneku, 50g másla, 2 citrony, 3 lžíce medu

Ze dvou citronů vymačkáme šťávu. V kastrůlku ohřejeme šťávu, máslo, rozmarýn, lisovaný česnek a med. Dochutíme solí a pepřem. Kuře vložíme do pekáče, který vyložíme rozmarýnem, potřeme částí citronové směsi a podlijeme vývarem. Rozmarýn ze směsi vložíme do kuřete. Kuře upečeme.


Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde