- Úvod
- Jednodruhové koření
- 50g balení (sáček se svárem)
- Rozmarýn mletý (50g)
Rozmarýn mletý (50g)

- Kompletní specifikace
- Rozmarýn mletý (50g)SKLADEM22 Kč19 Kč bez DPH
Rozmarýn mletý
Popis: Rozmarýn je stálezelený výrazně vnící keř, dorůstající až dvoumetrové výšky. Jeho původní rozšíření bylo v suchých místech v blízkosti pobřeží moře. Pěstuje se také v Anglii, USA, Mexiku a téměř po celé střední a východní Evropě.
Použitá část rostliny: listy rozmarýnu
Vzhled a barva: namleté zelené listy jehličkovitého vzhledu
Použití v kuchyni: K přípravě skopové a jehněčí pečeně, telecího masa, drůbeže, vařených ryb, rajských omáček a je součástí provensálského koření, na pizzu, zeleninu, chléb, opečené brambory
Zdravotní účinky: Zvyšuje krevní tlak, působí stimulačně, působí příznivě na psychiku, odstraňuje stres a další nervové potíže, při nespavosti. Proti nadýmání, pomáhá k lepšímu trávení a vylučování žluči a moči. Užívá se ve formě čaje nebo éterických olejíčků.
Recept:
Vepřová kotleta na zelenině
2 plátky vepřové kotlety bez kosti, 3 lžíce hrášku, drcený rozmarýn, 2 lžíce olivového oleje, sůl, sušený česnek, 1/2 žluté, zelené papriky a pórku, smetana ke šlehání 31 %, 3 stroužky česneku, drcený barevný pepř
Kotletu naklepeme, osolíme, opepříme. Poklademe plátky česneku, zakapeme olivovým olejem a necháme přes noc v lednici. Papriku nakrájíme na nudločky, porek na kolečka. Maso prudce osmahneme a vyndáme. Do výpeku vsypeme papriku, porek a osmahneme. Okořeníme a přidáme hrášek. Maso vrátíme zpět do výpeku se zeleninou a zalejeme smetanou a necháme 10 min. vařit. Nakonec přidáme rozmarýn. Podáváme s bramborem nebo s rýží.
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde