Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  1. Úvod
  2. Želírující látky, zahušťovadla
  3. Želatina vepřová 220 bloom (100g)

Želatina vepřová 220 bloom (100g)

Potravinářská gelatina

Želatina vepřová 220 bloom Želatina je čistý přírodní protein vyrobený ze živočišných surovin, které obsahují kolagen. Obsahuje i další proteiny, jako... celý popis
Dostupnost
SKLADEM
88 Kč
73 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:KO2900012
Výrobce:Profikoření
Země původu:EU
Hmotnost:100g
Hlídat cenu / dostupnost
Podobné produkty
    Želatina vepřová 220 bloom (200g)
    170 Kč
    140 Kč bez DPH
    170 Kč
    140 Kč bez DPH
    SKLADEM
    ks
      Želatina vepřová 220 bloom (500g)
      346 Kč
      286 Kč bez DPH
      346 Kč
      286 Kč bez DPH
      SKLADEM
      ks
      • Novinka
      Želatina vepřová 220 bloom (1kg)
      665 Kč
      550 Kč bez DPH
      665 Kč
      550 Kč bez DPH
      SKLADEM
      ks
      • Novinka
      Želatina vepřová  220 bloom (5kg)
      3 124 Kč
      2 582 Kč bez DPH
      3 124 Kč
      2 582 Kč bez DPH
      SKLADEM
      ks
      • Novinka
      Želatina vepřová 220 bloom (25kg)
      14 626 Kč
      12 088 Kč bez DPH
      14 626 Kč
      12 088 Kč bez DPH
      SKLADEM
      ks
      Kompletní specifikace

      Želatina vepřová 220 bloom

      Želatina je čistý přírodní protein vyrobený ze živočišných surovin, které obsahují kolagen. Obsahuje i další proteiny, jako jsou kreatin a albumin a produkty vzniklé jejich štěpením. Kromě toho je v želatině malé množství nukleových kyselin, sacharidů a minerálních solí. Želatina se získává částečnou denaturací, je to vysoce hodnotná bílkovina. Obsah bílkovin je 80-90%. Želatina se rozpustí ve vodě a vytváří koloidní systém - sol, který snadno přechází v gel, vlivem zvýšení teploty.

      Želatina (bílkovina) obsahuje 18 aminokyselin, včetně 8 z 9 esenciálních aminokyselin, které si tělo nedokáže vyrobit samo a je tedy nutné je pravidelně přijímat stravou. Aminokyseliny jsou stavebními kameny různých druhů bílkovin (proteinů).

      Želatina je vyhledávaný produkt nejen pro potravináře, ale také sportovce, a to pro svůj obsah bílkovin a kolagenu, který pozitivně působí na naše klouby. Želatina neobsahuje žádné konzervační látky ani jiné přísady, je bez tuků a cholesterolu.

       

      Alternativní názvy: Želatina čirá, Želatina prášková, Želatina potravinářská

      Typ: Vepřová želatina.

      Dearomatizovaný: Želatina je zbavena téměr úplně vůně a pachů, je tedy vhodná na různou potravinářskou výrobu, avšak při přípravě a vytuhnutí želatiny, jde při blízkém přičichnutí z výsledné želatiny cítit charakteristické vepřové aroma.Jako alternativu k vepřové želatině je možné použít rostlinnou želatinu Agar. 

      Barva výsledného gelu: Čirá, průhledná 

      Bloom: 220. Jedná se o jednoduchý ukazatel síly gelu. Hodnota vyjadřuje želírující sílu želatiny. Čím je její číslo vyšší, tím je výsledný produkt pevnější.

      Mesh (zrnitost, hrubost): 20 mesh. Udává zrnitost tedy hrubost. Standardně se pohybuje okolo 20-40 mesh.

      Aminokyseliny: Želatina je velice bohatá na obsah bílkovin, který se pohybuje okolo 85%. Bílkoviny jsou složeny z 18 aminokyselin důležitých pro správnou funkčnost těla.

      pH: cca 4 až 7

       

      Použití: V potravinářství se používá pro přípravu různých masových a rybích specialit podávaných v želé. Jako zahušťovadlo se používá při výrobě jogurtu a jako ochranný prostředek při výrobě zmrzliny a mražených dezertů. V masném průmyslu je používána pro výrobu šunek, aspiků, tlačenek. Želatina je široce používána. V potravinářském průmyslu slouží jako zahušťovadlo, koloidní ochranné činidlo, pojivo a pěna. Používá se pro výrobu zákusků, pudinků, želé.

       

      Příprava želatiny: Potřebné množství želatiny vsypeme do 1 l vody a lehce zamícháme, necháme nabobtnat. Následně gel zahřejeme ve vodní lázni na teplotu cca 60-65°C, občas promícháme. Po rozpuštění se použije připravený gel na výrobek. Následně je nutné několik hodin chladit.

      Časté chyby při přípravě: vysoká teplota, želatina nesmí přejít varem, teploty max. 90°C. Příliš rychlé míchání, tvorba vzduchových bublin.

       

      Orientační dávkování pro želatinu 220 bloom na výrobu 1 kg gelu:

      Jemný křehký gel → Aspikové misky → 40-50g

      Středně pevný gel → Aspikové dorty, běžné aspikové výrobky → 60-80g

      Pevný gel → Nářezové aspikové výrobky, salámy a mozaiky → 90-100g

       

      Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde

      Zboží zařazeno v kategoriích
      Obchod ověřený zákazníky
       

      Kontakt
      Logo
      Využijte náš chat, vpravo dole na obrazovce.
      Copyright © 2020 - www.profikoreni.cz