Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  1. Úvod
  2. Želírující látky, zahušťovadla
  3. Želatina vepřová 220 bloom (200g)

Želatina vepřová 220 bloom (200g)

Potravinářská gelatina

Želatina vepřová 220 bloom Želatina je čistý přírodní protein vyrobený ze živočišných surovin, které obsahují kolagen. Obsahuje i další proteiny, jako... celý popis
Dostupnost
SKLADEM
170 Kč
140 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:KO2900013
Výrobce:Profikoření
Země původu:EU
Hmotnost:200g
Hlídat cenu / dostupnost
Podobné produkty
  • Novinka
Želatina vepřová 220 bloom (100g)
88 Kč
73 Kč bez DPH
88 Kč
73 Kč bez DPH
SKLADEM
ks
    Želatina vepřová 220 bloom (500g)
    346 Kč
    286 Kč bez DPH
    346 Kč
    286 Kč bez DPH
    SKLADEM
    ks
    • Novinka
    Želatina vepřová 220 bloom (1kg)
    665 Kč
    550 Kč bez DPH
    665 Kč
    550 Kč bez DPH
    SKLADEM
    ks
    • Novinka
    Želatina vepřová  220 bloom (5kg)
    3 124 Kč
    2 582 Kč bez DPH
    3 124 Kč
    2 582 Kč bez DPH
    SKLADEM
    ks
    • Novinka
    Želatina vepřová 220 bloom (25kg)
    14 626 Kč
    12 088 Kč bez DPH
    14 626 Kč
    12 088 Kč bez DPH
    SKLADEM
    ks
    Kompletní specifikace

    Želatina vepřová 220 bloom

    Želatina je čistý přírodní protein vyrobený ze živočišných surovin, které obsahují kolagen. Obsahuje i další proteiny, jako jsou kreatin a albumin a produkty vzniklé jejich štěpením. Kromě toho je v želatině malé množství nukleových kyselin, sacharidů a minerálních solí. Želatina se získává částečnou denaturací, je to vysoce hodnotná bílkovina. Obsah bílkovin je 80-90%. Želatina se rozpustí ve vodě a vytváří koloidní systém - sol, který snadno přechází v gel, vlivem zvýšení teploty.

    Želatina (bílkovina) obsahuje 18 aminokyselin, včetně 8 z 9 esenciálních aminokyselin, které si tělo nedokáže vyrobit samo a je tedy nutné je pravidelně přijímat stravou. Aminokyseliny jsou stavebními kameny různých druhů bílkovin (proteinů).

    Želatina je vyhledávaný produkt nejen pro potravináře, ale také sportovce, a to pro svůj obsah bílkovin a kolagenu, který pozitivně působí na naše klouby. Želatina neobsahuje žádné konzervační látky ani jiné přísady, je bez tuků a cholesterolu.

     

    Alternativní názvy: Želatina čirá, Želatina prášková, Želatina potravinářská

    Typ: Vepřová želatina.

    Dearomatizovaný: Želatina je zbavena téměr úplně vůně a pachů, je tedy vhodná na různou potravinářskou výrobu, avšak při přípravě a vytuhnutí želatiny, jde při blízkém přičichnutí z výsledné želatiny cítit charakteristické vepřové aroma.Jako alternativu k vepřové želatině je možné použít rostlinnou želatinu Agar. 

    Barva výsledného gelu: Čirá, průhledná 

    Bloom: 220. Jedná se o jednoduchý ukazatel síly gelu. Hodnota vyjadřuje želírující sílu želatiny. Čím je její číslo vyšší, tím je výsledný produkt pevnější.

    Mesh (zrnitost, hrubost): 20 mesh. Udává zrnitost tedy hrubost. Standardně se pohybuje okolo 20-40 mesh.

    Aminokyseliny: Želatina je velice bohatá na obsah bílkovin, který se pohybuje okolo 85%. Bílkoviny jsou složeny z 18 aminokyselin důležitých pro správnou funkčnost těla.

    pH: cca 4 až 7

     

    Použití: V potravinářství se používá pro přípravu různých masových a rybích specialit podávaných v želé. Jako zahušťovadlo se používá při výrobě jogurtu a jako ochranný prostředek při výrobě zmrzliny a mražených dezertů. V masném průmyslu je používána pro výrobu šunek, aspiků, tlačenek. Želatina je široce používána. V potravinářském průmyslu slouží jako zahušťovadlo, koloidní ochranné činidlo, pojivo a pěna. Používá se pro výrobu zákusků, pudinků, želé.

     

    Příprava želatiny: Potřebné množství želatiny vsypeme do 1 l vody a lehce zamícháme, necháme nabobtnat. Následně gel zahřejeme ve vodní lázni na teplotu cca 60-65°C, občas promícháme. Po rozpuštění se použije připravený gel na výrobek. Následně je nutné několik hodin chladit.

    Časté chyby při přípravě: vysoká teplota, želatina nesmí přejít varem, teploty max. 90°C. Příliš rychlé míchání, tvorba vzduchových bublin.

     

    Orientační dávkování pro želatinu 220 bloom na výrobu 1 kg gelu:

    Jemný křehký gel → Aspikové misky → 40-50g

    Středně pevný gel → Aspikové dorty, běžné aspikové výrobky → 60-80g

    Pevný gel → Nářezové aspikové výrobky, salámy a mozaiky → 90-100g

     

    Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde

    Zboží zařazeno v kategoriích
    Obchod ověřený zákazníky
     

    Kontakt
    Logo
    Využijte náš chat, vpravo dole na obrazovce.
    Copyright © 2020 - www.profikoreni.cz