Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  1. Úvod
  2. Želírující látky, zahušťovadla
  3. Želatina agar 850, mořské řasy, prášek (1kg)

Želatina agar 850, mořské řasy, prášek (1kg)

Želatina z mořských řas

Agar 850, mořské řasy, prášek - E406   Agar označovaný také jako agar-agar nebo kanten, je přírodní čistě rostlinný polysacharid vyskytující se v červ... celý popis
Dostupnost
SKLADEM
996 Kč
866 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:KO711011
Výrobce:Profikoření
Země původu:Itálie
Hmotnost:1 Kg
Hlídat cenu / dostupnost
Podobné produkty
    Želatina agar 850, mořské řasy, prášek (20g)
    50 Kč
    43 Kč bez DPH
    50 Kč
    43 Kč bez DPH
    SKLADEM
    ks
      Želatina agar 850, mořské řasy, prášek (50g)
      87 Kč
      76 Kč bez DPH
      87 Kč
      76 Kč bez DPH
      SKLADEM
      ks
        Želatina agar 850, mořské řasy, prášek (100g)
        137 Kč
        119 Kč bez DPH
        137 Kč
        119 Kč bez DPH
        SKLADEM
        ks
          Želatina agar 850, mořské řasy, prášek (200g)
          249 Kč
          217 Kč bez DPH
          249 Kč
          217 Kč bez DPH
          SKLADEM
          ks
            Želatina agar 850, mořské řasy, prášek (500g)
            523 Kč
            455 Kč bez DPH
            523 Kč
            455 Kč bez DPH
            SKLADEM
            ks
            • Kompletní specifikace
            • Želatina agar 850, mořské řasy, prášek (1kg)
              Želatina agar 850, mořské řasy, prášek (1kg)
              SKLADEM
              996 Kč
              866 Kč bez DPH
            • ks
            Kompletní specifikace

            Agar 850, mořské řasy, prášek - E406

             

            Agar označovaný také jako agar-agar nebo kanten, je přírodní čistě rostlinný polysacharid vyskytující se v červených mořských řasách v oblasti Japonska, Indie a Nového Zélandu. 

            Díky své vysoké želírující schopnosti se používá jako náhražka želatiny. Rozpouští se při teplotě 85°C a narozdíl od želatiny tuhne již při 40°C, není tedy nutné výsledný produkt dávat do lednice.

            Agar vzniká povařením mořské řasy tengusa, vzniklý vývar má po vychlazení gelovitou konzistenci až nakonec ztuhne. Vzniklá hmota se suší, krájí a mele na výsledný prášek.

             

            Vzhled a barva: bílý, lehce nažloutlý prášek.

            Složení: 100% mořské řasy

             

            Výsledný gel

            Vzhled a barva výsledného gelu: průhledný, čirý gel

            Vůně a chuť: bez chuti a bez zápachu

            Síla gelu: 880 g/cm2

             

            Dávkování:

            4g - 15g agaru na 1 litr vody dle požadované pevnosti výrobku. Agar zamícháme do studené vody a přivedeme k varu na 3-5 minut.

            Stejně jako želatina tak i agar netuhne za přítomnosti enzymů z čerstvého ovoce, jako je kiwi, papája, ananas, mango či broskve. Raději je nepoužívejte čerstvé ale kompotované.

             

            Pozitivní účinky:

            • je bohatým zdrojem vápníku, jódu a železa a kyseliny listové
            • z výživovýho hlediska je agar rozpustná vláknina a ta je důležitá pro zdravou střevní mikroflóru
            • je nekalorická, díky tomu, že neobsahuje prakticky žádné bílkoviny, tuky ani cukry

             

            Použití:

            • především jako želírující prostředek, je pevnější než želatina
            • vhodný jako zahušťovadlo, stabilizátor, emulgátor
            • přidává se do pekařských výrobků, krémů
            • do nápojů, zmrzlin, cukrovinek, zavařenin, želé
            • zákusky, pudingové dezerty- panna cotta, cheesecake
            • ideální pro vegany a vegetariány

             

             

            Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde

            Zboží zařazeno v kategoriích
            Obchod ověřený zákazníky
             

            Kontakt
            Logo
            Využijte náš chat, vpravo dole na obrazovce.
            Copyright © 2020 - www.profikoreni.cz