Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  1. Úvod
  2. Želírující látky, zahušťovadla
  3. Agar 850, mořské řasy, prášek (500g)

Agar 850, mořské řasy, prášek (500g)

Želatina z mořských řas

Agar 850, mořské řasy, prášek - E406   Agar označovaný také jako agar-agar nebo kanten, je přírodní čistě rostlinný polysacharid vyskytující se v červ... celý popis
Dostupnost
SKLADEM - Ihned k dodání
Běžná cena
635 Kč
615 Kč
535 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:KO711010
Výrobce:Profikoření
Země původu:Itálie
Hlídat cenu / dostupnost
Podobné produkty
    Agar 850, mořské řasy, prášek (20g)
    28 Kč
    24 Kč bez DPH
    28 Kč
    24 Kč bez DPH
    SKLADEM - Ihned k dodání
    ks
      Agar 850, mořské řasy, prášek (50g)
      68 Kč
      59 Kč bez DPH
      68 Kč
      59 Kč bez DPH
      SKLADEM - Ihned k dodání
      ks
        Agar 850, mořské řasy, prášek (100g)
        130 Kč
        113 Kč bez DPH
        130 Kč
        113 Kč bez DPH
        SKLADEM - Ihned k dodání
        ks
          Agar 850, mořské řasy, prášek (200g)
          250 Kč
          217 Kč bez DPH
          250 Kč
          217 Kč bez DPH
          SKLADEM - Ihned k dodání
          ks
            Agar 850, mořské řasy, prášek (1kg)
            1 200 Kč
            1 043 Kč bez DPH
            1 200 Kč
            1 043 Kč bez DPH
            SKLADEM - Ihned k dodání
            ks
            Kompletní specifikace

            Agar 850, mořské řasy, prášek - E406

             

            Agar označovaný také jako agar-agar nebo kanten, je přírodní čistě rostlinný polysacharid vyskytující se v červených mořských řasách v oblasti Japonska, Indie a Nového Zélandu. 

            Díky své vysoké želírující schopnosti se používá jako náhražka želatiny. Rozpouští se při teplotě 85°C a narozdíl od želatiny tuhne již při 40°C, není tedy nutné výsledný produkt dávat do lednice.

            Agar vzniká povařením mořské řasy tengusa, vzniklý vývar má po vychlazení gelovitou konzistenci až nakonec ztuhne. Vzniklá hmota se suší, krájí a mele na výsledný prášek.

             

            Vzhled a barva: bílý, lehce nažloutlý prášek.

            Složení: 100% mořské řasy

             

            Výsledný gel

            Vzhled a barva výsledného gelu: průhledný, čirý gel

            Vůně a chuť: bez chuti a bez zápachu

            Síla gelu: 880 g/cm2

             

            Dávkování:

            4g - 15g agaru na 1 litr vody dle požadované pevnosti výrobku. Agar zamícháme do studené vody a přivedeme k varu na 3-5 minut.

            Stejně jako želatina tak i agar netuhne za přítomnosti enzymů z čerstvého ovoce, jako je kiwi, papája, ananas, mango či broskve. Raději je nepoužívejte čerstvé ale kompotované.

             

            Pozitivní účinky:

            • je bohatým zdrojem vápníku, jódu a železa a kyseliny listové
            • z výživovýho hlediska je agar rozpustná vláknina a ta je důležitá pro zdravou střevní mikroflóru
            • je nekalorická, díky tomu, že neobsahuje prakticky žádné bílkoviny, tuky ani cukry

             

            Použití:

            • především jako želírující prostředek, je pevnější než želatina
            • vhodný jako zahušťovadlo, stabilizátor, emulgátor
            • přidává se do pekařských výrobků, krémů
            • do nápojů, zmrzlin, cukrovinek, zavařenin, želé
            • zákusky, pudingové dezerty- panna cotta, cheesecake
            • ideální pro vegany a vegetariány

             

             

            Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde

            Zboží zařazeno v kategoriích
            Obchod ověřený zákazníky
             

            Kontakt
            Logo
            Využijte náš chat, vpravo dole na obrazovce.
            Copyright © 2020 - www.profikoreni.cz