- Úvod
- Sušená zelenina
- 500g balení (sáček se svárem)
- Celer kostka sušený (1 Kg)
Celer kostka sušený (1 Kg)

- Kompletní specifikace
- Celer kostka sušený (1 Kg)SKLADEM238 Kč207 Kč bez DPH
Celer kostka sušený
Použitá část rostliny: sušená nadzemní část rostliny
Vzhled a barva: sypká tvrdá směs celerových kostek, krémově žluté barvy
Vůně a chuť: výrazné aroma
Použití v kuchyni: do polévek, omáček, na pečení masa, saláty. Jako koření se používá nadzemní část rostliny, řapíky, listy i mletá semena. Používá se často v balkánské, středomořské, americké, anglické i české kuchyni. Obsahuje velké množství éterických olejů.
Historie a současnost: Pochází z dávnověku. Celer byl pěstován už v Egyptě. Pro Řeky a Římany byl celer symbol smutku a smrti a zasvěcovali ho bohům podsvětí. V Evropě se začal pěstovat až po třicetileté válce. Nyní je hlavně pro svá semena pěstován ve Francii, Indii a USA.
Zdravotní účinky: působí protizánětlivě, močopudně podporuje činnost ledvin, povzbuzuje chuť k jídlu, podporuje trávení, zpevňuje cévy. Vhodný pro diabetiky, revmatiky a při obezitě.
Alergen: celer
Náš tip: celer je výborným ochucovadlem do polévek, vyzkoušejte jeho aromatickou chuť!
Recept:
Celerová krémová polévka
150g cibule, 250g celeru, 300g rajčat, 400g brambor, 150g másla, 2 litry vody, sůl, pepř
Cibuli očistíme, nakrájíme na kolečka a zpěníme na másle. Přidáme očištěný a nakrouhaný celer a obojí do zlatova osmažíme. Potom zalijeme horkou vodou, osolíme, opepříme, přidáme syrové oloupané a rozkrájené brambory, rozpůlená rajčata a vše vaříme asi 30 minut. Hotovou polévku procedíme, uvařenou zeleninu a brambory rozmixujeme a vložíme zpět do procezené polévky.
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde