S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

Úvod » Sušená zelenina » 100g balení (sáček se svárem) » Celer kostka sušený (100g)


        

Celer kostka sušený (100g)

skladem

 

Dostupnost: SKLADEM - Ihned k dodání
Číslo produktu: KO1000880
Země původu: Polsko
Výrobce: Profikoření
běžná cena 46,00 Kč (1,76 EUR)
naše cena bez DPH: 29,57 Kč (1,13 EUR)
naše cena s DPH (15 %):
34,00 Kč (1,30 EUR)
Hlídací pes:
Hlídací pes

do košíku:
  ks  

Varianty

Obrázek:
Číslo produktu / Název zboží:
 
Cena:
Celer kostka sušený (50g)
KO1000028
Celer kostka sušený (50g)
skladem
naše cena 26,00 Kč (0,99 EUR)
Celer kostka sušený (200g)
KO1020051
Celer kostka sušený (200g)
skladem
naše cena 65,00 Kč (2,48 EUR)
Celer kostka sušený (500g)
KO1020600
Celer kostka sušený (500g)
skladem
naše cena 150,00 Kč (5,73 EUR)
Celer kostka sušený (1 Kg)
KO1020900
Celer kostka sušený (1 Kg)
skladem
naše cena 275,00 Kč (10,51 EUR)
Celer kostka sušený (5 Kg)
KO1021149
Celer kostka sušený (5 Kg)
skladem
naše cena 1 035,00 Kč (39,56 EUR)

Charakteristika:

Celer kostka sušený

Použitá část rostliny: sušená nadzemní část rostliny

Vzhled a barva: sypká tvrdá směs celerových kostek, krémově žluté barvy

Vůně a chuť: výrazné aroma

Použití v kuchyni: do polévek, omáček, na pečení masa, saláty. Jako koření se používá nadzemní část rostliny, řapíky, listy i mletá semena. Používá se často v balkánské, středomořské, americké, anglické i české kuchyni. Obsahuje velké množství éterických olejů.

Historie a současnost: Pochází z dávnověku. Celer byl pěstován už v Egyptě. Pro Řeky a Římany byl celer symbol smutku a smrti a zasvěcovali ho bohům podsvětí. V Evropě se začal pěstovat až po třicetileté válce. Nyní je hlavně pro svá semena pěstován ve Francii, Indii a USA.

Zdravotní účinky: působí protizánětlivě, močopudně podporuje činnost ledvin, povzbuzuje chuť k jídlu, podporuje trávení, zpevňuje cévy. Vhodný pro diabetiky, revmatiky a při obezitě.

Alergen: celer

Náš tip: celer je výborným ochucovadlem do polévek, vyzkoušejte jeho aromatickou chuť!

Recept:

Celerová krémová polévka

150g cibule, 250g celeru, 300g rajčat, 400g brambor, 150g másla, 2 litry vody, sůl, pepř

Cibuli očistíme, nakrájíme na kolečka a zpěníme na másle. Přidáme očištěný a nakrouhaný celer a obojí do zlatova osmažíme. Potom zalijeme horkou vodou, osolíme, opepříme, přidáme syrové oloupané a rozkrájené brambory, rozpůlená rajčata a vše vaříme asi 30 minut. Hotovou polévku procedíme, uvařenou zeleninu a brambory rozmixujeme a vložíme zpět do procezené polévky.


Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde