Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.

Muškátový ořech mletý (1 Kg)

Muškátový ořech mletý Použitá část rostliny: semeno - vnitřní část plodu muškátovníku vonného.  Muškátovník vonný je neopadavý strom, rostoucí do výšk... celý popis
Dostupnost
SKLADEM
793 Kč
690 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:KO1020950
Výrobce:Profikoření
Země původu:Grenada
Hmotnost:1 Kg
Hlídat cenu / dostupnost
Podobné produkty
    Muškátový ořech mletý (50g)
    69 Kč
    60 Kč bez DPH
    69 Kč
    60 Kč bez DPH
    SKLADEM
    ks
      Muškátový ořech mletý (100g)
      109 Kč
      95 Kč bez DPH
      109 Kč
      95 Kč bez DPH
      SKLADEM
      ks
        Muškátový ořech mletý (200g)
        198 Kč
        172 Kč bez DPH
        198 Kč
        172 Kč bez DPH
        SKLADEM
        ks
          Muškátový ořech mletý (500g)
          416 Kč
          362 Kč bez DPH
          416 Kč
          362 Kč bez DPH
          SKLADEM
          ks
            Muškátový ořech mletý (5 Kg)
            3 667 Kč
            3 189 Kč bez DPH
            3 667 Kč
            3 189 Kč bez DPH
            SKLADEM
            ks
            Kompletní specifikace

            Muškátový ořech mletý

            Použitá část rostliny: semeno - vnitřní část plodu muškátovníku vonného. 

            Muškátovník vonný je neopadavý strom, rostoucí do výšky až 15 metrů. Rozkvétá žlutými vonnými květy, dozrávají na něm bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Míšek, který slouží jako obal, se suší a slouží taktéž jako koření, a to muškátový květ.

            Vzhled a barva: mleté semeno hnědé barvy

            Vůně a chuť: silně aromatická vůně, kořeněná a pikantní chuť

            Použití v kuchyni: Do masitých pokrmů, nádivky, pečeně, sekaná nebo drůbeží speciality, polévek, paštik, omáček

            Dávkování: jen na špičku nože. Vzhledem k tomu, že jeho vonné silice jsou citlivé na vysoké teploty, přidává se až do téměř hotových pokrmů.

            Historie a současnost: Muškátovník vonný pochází z Moluckých ostrovů v Indonésii. Historie tohoto koření se podobá historii hřebíčku s tím rozdílem, že do Evropy se dostalo o 200 let později. Bylo to až v 11. století, kdy jej přivezli arabští mořeplavci.

            Zdravotní účinky: pomáhá při zažívacích potížích, podporuje chuť k jídlu, produkci trávicích šťáv a působí proti křečím v břiše. Proti astmatu, nespavosti, při revmatismu, křečích, působí příznivě na nervový systém.

            Pozor! Ve větší dávkách může působit jako halucinogenní droga. Může způsobit nevolnost, zvracení, malátnost,  bolest hlavy, zmatenost, úzkostné stavy, halucinace.

            Recept:

            Květáková polévka

            Suroviny: květák, zeleninový vývar, smetana, polohrubá mouka, petrželka, muškátový ořech mletý, pepř bílý mletý, špetka soli

            Postup: Kousky květáku vaříme do měkka v zeleninovém vývaru. Poté část květáku odebereme a zbytek rozšleháme porným mixérem. Přilejeme smetanu s rozmíchanou moukou a povaříme. Nakonec přidáme zbylý květák a dochutíme solí, bílým pepřem a špetkou muškátového oříšku. Na ozdobu použijeme nasekanou perželku. 

            Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde

            Zboží zařazeno v kategoriích
            Obchod ověřený zákazníky
             

            Kontakt
            Logo
            Využijte náš chat, vpravo dole na obrazovce.
            Copyright © 2020 - www.profikoreni.cz