Pro základní funkčnost, analytické účely a personalizaci webu používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu stímto souhlasíte. Více informací marketing a cookies.

 
 
 
 

Úvod » Jednodruhové koření » 200g balení (sáček se svárem) » Muškátový ořech mletý (200g)


        

Muškátový ořech mletý (200g)

skladem

 

Dostupnost: SKLADEM - Ihned k dodání
Číslo produktu: KO1020349
Země původu: Indonésie
Výrobce: Profikoření
naše cena bez DPH: 102,61 Kč (3,92 EUR)
naše cena s DPH (15 %):
118,00 Kč (4,51 EUR)
Hlídací pes:
Hlídací pes

do košíku:
  ks  

Varianty

Obrázek:
Číslo produktu / Název zboží:
 
Cena:
Muškátový ořech mletý (20g)
KO1000014
Muškátový ořech mletý (20g)
skladem
naše cena 18,00 Kč (0,69 EUR)
Muškátový ořech mletý (50g)
KO1000072
Muškátový ořech mletý (50g)
skladem
naše cena 32,00 Kč (1,22 EUR)
Muškátový ořech mletý (100g)
KO1020101
Muškátový ořech mletý (100g)
skladem
naše cena 62,00 Kč (2,37 EUR)
Muškátový ořech mletý (500g)
KO1020650
Muškátový ořech mletý (500g)
skladem
naše cena 285,00 Kč (10,89 EUR)
Muškátový ořech mletý (1 Kg)
KO1020950
Muškátový ořech mletý (1 Kg)
skladem
naše cena 550,00 Kč (21,02 EUR)
Muškátový ořech mletý (5 Kg)
KO1021199
Muškátový ořech mletý (5 Kg)
skladem
naše cena 2 575,00 Kč (98,42 EUR)

Charakteristika:

Muškátový ořech mletý

Použitá část rostliny: semeno - vnitřní část plodu muškátovníku vonného. 

Muškátovník vonný je neopadavý strom, rostoucí do výšky až 15 metrů. Rozkvétá žlutými vonnými květy, dozrávají na něm bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Míšek, který slouží jako obal, se suší a slouží taktéž jako koření, a to muškátový květ.

Vzhled a barva: mleté semeno hnědé barvy

Vůně a chuť: silně aromatická vůně, kořeněná a pikantní chuť

Použití v kuchyni: Do masitých pokrmů, nádivky, pečeně, sekaná nebo drůbeží speciality, polévek, paštik, omáček

Dávkování: jen na špičku nože. Vzhledem k tomu, že jeho vonné silice jsou citlivé na vysoké teploty, přidává se až do téměř hotových pokrmů.

Historie a současnost: Muškátovník vonný pochází z Moluckých ostrovů v Indonésii. Historie tohoto koření se podobá historii hřebíčku s tím rozdílem, že do Evropy se dostalo o 200 let později. Bylo to až v 11. století, kdy jej přivezli arabští mořeplavci.

Zdravotní účinky: pomáhá při zažívacích potížích, podporuje chuť k jídlu, produkci trávicích šťáv a působí proti křečím v břiše. Proti astmatu, nespavosti, při revmatismu, křečích, působí příznivě na nervový systém.

Pozor! Ve větší dávkách může působit jako halucinogenní droga. Může způsobit nevolnost, zvracení, malátnost,  bolest hlavy, zmatenost, úzkostné stavy, halucinace.

Recept:

Květáková polévka

Suroviny: květák, zeleninový vývar, smetana, polohrubá mouka, petrželka, muškátový ořech mletý, pepř bílý mletý, špetka soli

Postup: Kousky květáku vaříme do měkka v zeleninovém vývaru. Poté část květáku odebereme a zbytek rozšleháme porným mixérem. Přilejeme smetanu s rozmíchanou moukou a povaříme. Nakonec přidáme zbylý květák a dochutíme solí, bílým pepřem a špetkou muškátového oříšku. Na ozdobu použijeme nasekanou perželku. 

Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde