Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.

Pepř černý celý (100g)

Pepř černý celý Použitá část rostliny: plody pepřovníku černého (Piper nigrum) Pepřovník černý je dřevnatá ovíjivá liána s malými hrozny bílých květů.... celý popis
Dostupnost
SKLADEM - Ihned k dodání
Běžná cena
74 Kč
52 Kč
45 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:KO1020127
Výrobce:Profikoření
Země původu:Vietnam
Hmotnost:100 g
Druh koření:Pepř
Hlídat cenu / dostupnost
Podobné produkty
    Pepř černý celý (50g)
    29 Kč
    25 Kč bez DPH
    29 Kč
    25 Kč bez DPH
    SKLADEM - Ihned k dodání
    ks
      Pepř černý celý (200g)
      99 Kč
      86 Kč bez DPH
      99 Kč
      86 Kč bez DPH
      SKLADEM - Ihned k dodání
      ks
        Pepř černý celý (500g)
        245 Kč
        213 Kč bez DPH
        245 Kč
        213 Kč bez DPH
        SKLADEM - Ihned k dodání
        ks
          Pepř černý celý (1 Kg)
          483 Kč
          420 Kč bez DPH
          483 Kč
          420 Kč bez DPH
          SKLADEM - Ihned k dodání
          ks
            Pepř černý celý (5 Kg)
            2 357 Kč
            2 050 Kč bez DPH
            2 357 Kč
            2 050 Kč bez DPH
            SKLADEM - Ihned k dodání
            ks
              Pepř černý celý (25Kg)
              11 250 Kč
              9 783 Kč bez DPH
              11 250 Kč
              9 783 Kč bez DPH
              SKLADEM - Ihned k dodání
              ks
              Kompletní specifikace

              Pepř černý celý

              Použitá část rostliny: plody pepřovníku černého (Piper nigrum)

              Pepřovník černý je dřevnatá ovíjivá liána s malými hrozny bílých květů. Plody jsou drobné bobule, jimž se po usušení říká právě pepř. Černý, zelený i bílý pepř jsou ve skutečnosti stejné plody pepřovníku, jen jiným způsobem ošetřené.

              Černý pepř je plod sklizený v poloviční zralosti. Bílý pepř je semínko, z něhož byla odstraněna tmavá slupka a sbírá se až ve vysokém stupni zralosti. Zelená zrnka pepře jsou naopak nezralá a často se nakládají.

              Vzhled a barva: tvrdé kuličky, hnědočerná barva

              Vůně a chuť: aromatická kořeněná silná vůně, chuť velmi výrazná, dodává pokrmům říz a pálivost. Zahřátím či pomletím se z pepře uvolňuje aroma.

              Použití v kuchyni: Na ochucení masa, ať hovězí, skopové, jehněčí, kuřecí nebo dary moře, do zeleninových a bramborových salátů, polévek, omáček, do čínské a thajské kuchyně.

              Historie a současnost: Pepřovník má svůj původ v Indii, zejména Malabarské pobřeží a Kérala, kde je pro své aroma znám už od starověku. Dnes se pěstuje hlavně v tropických zemích jako je Thajsko, jižní Asie, Malajsie, Borneo, Kambodža, Vietnam, Indonésie. jedná se o jedno z neoblíbenějších druhů koření, proto se s ním vždy obchodovalo. Tento "král koření" nebo také "černé zlato" dosáhl takového významu, že se používal nejen ke kořenění jídla, ale také nahrazoval peníze. Platili se jím daně, výkupné i jako oběť k uctívání bohů. 

              Pozitivní účinky:

              • má silné antibakteriální účinky
              • je bohatým zdrojem antioxidantů
              • je to koření bohaté na draslík, který přispívá k regulaci krevního tlaku
              • má i hodně vitamínu K, který zpěvňuje kosti
              • podporuje trávení
              • stimuluje srdeční činnost
              • působí močopudně
              • kladně ovlivňuje metabolismus
              • k povzbuzení chuti
              • přispívá k rozpadu tukových buněk

               

              Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde

              Obchod ověřený zákazníky
               

              Kontakt
              Logo
              Využijte náš chat, vpravo dole na obrazovce.
              Copyright © 2020 - www.profikoreni.cz