Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.

Pepř černý celý (100g)

Pepř černý celý Použitá část rostliny: plody pepřovníku černého (Piper nigrum) Pepřovník černý je dřevnatá ovíjivá liána s malými hrozny bílých květů.... celý popis
Dostupnost
SKLADEM
37 Kč
32 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:KO1020127
Výrobce:Profikoření
Země původu:Vietnam
Hmotnost:100g
Hlídat cenu / dostupnost
Podobné produkty
    Pepř černý celý (50g)
    28 Kč
    24 Kč bez DPH
    28 Kč
    24 Kč bez DPH
    SKLADEM
    ks
      Pepř černý celý (200g)
      71 Kč
      62 Kč bez DPH
      71 Kč
      62 Kč bez DPH
      SKLADEM
      ks
        Pepř černý celý (500g)
        145 Kč
        126 Kč bez DPH
        145 Kč
        126 Kč bez DPH
        SKLADEM
        ks
          Pepř černý celý (1 Kg)
          279 Kč
          243 Kč bez DPH
          279 Kč
          243 Kč bez DPH
          SKLADEM
          ks
            Pepř černý celý (5 Kg)
            1 309 Kč
            1 138 Kč bez DPH
            1 309 Kč
            1 138 Kč bez DPH
            SKLADEM
            ks
              Pepř černý celý (25Kg)
              6 127 Kč
              5 328 Kč bez DPH
              6 127 Kč
              5 328 Kč bez DPH
              SKLADEM
              ks
              Kompletní specifikace

              Pepř černý celý

              Použitá část rostliny: plody pepřovníku černého (Piper nigrum)

              Pepřovník černý je dřevnatá ovíjivá liána s malými hrozny bílých květů. Plody jsou drobné bobule, jimž se po usušení říká právě pepř. Černý, zelený i bílý pepř jsou ve skutečnosti stejné plody pepřovníku, jen jiným způsobem ošetřené.

              Černý pepř je plod sklizený v poloviční zralosti. Bílý pepř je semínko, z něhož byla odstraněna tmavá slupka a sbírá se až ve vysokém stupni zralosti. Zelená zrnka pepře jsou naopak nezralá a často se nakládají.

              Vzhled a barva: tvrdé kuličky, hnědočerná barva

              Vůně a chuť: aromatická kořeněná silná vůně, chuť velmi výrazná, dodává pokrmům říz a pálivost. Zahřátím či pomletím se z pepře uvolňuje aroma.

              Použití v kuchyni: Na ochucení masa, ať hovězí, skopové, jehněčí, kuřecí nebo dary moře, do zeleninových a bramborových salátů, polévek, omáček, do čínské a thajské kuchyně.

              Historie a současnost: Pepřovník má svůj původ v Indii, zejména Malabarské pobřeží a Kérala, kde je pro své aroma znám už od starověku. Dnes se pěstuje hlavně v tropických zemích jako je Thajsko, jižní Asie, Malajsie, Borneo, Kambodža, Vietnam, Indonésie. jedná se o jedno z neoblíbenějších druhů koření, proto se s ním vždy obchodovalo. Tento "král koření" nebo také "černé zlato" dosáhl takového významu, že se používal nejen ke kořenění jídla, ale také nahrazoval peníze. Platili se jím daně, výkupné i jako oběť k uctívání bohů. 

              Pozitivní účinky:

              • má silné antibakteriální účinky
              • je bohatým zdrojem antioxidantů
              • je to koření bohaté na draslík, který přispívá k regulaci krevního tlaku
              • má i hodně vitamínu K, který zpěvňuje kosti
              • podporuje trávení
              • stimuluje srdeční činnost
              • působí močopudně
              • kladně ovlivňuje metabolismus
              • k povzbuzení chuti
              • přispívá k rozpadu tukových buněk

               

              Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde

              Obchod ověřený zákazníky
               

              Kontakt
              Logo
              Využijte náš chat, vpravo dole na obrazovce.
              Copyright © 2020 - www.profikoreni.cz