KOŘENÍ, VÝVARY, SEMÍNKA
OŘECHY, SUŠENÉ POTRAVINY
ČAJE, KÁVA
RŮZNÉ DRUHY SOLI
DALŠÍ SORTIMENT
PRO ŘEZNÍKY A UZENÁŘE
MLÝNKY, HMOŽDÍŘE, KOŘENKY
DOPLŇUJÍCÍ ROZDĚLENÍ KOŘENÍ
- Úvod
- Jednodruhové koření
- 1 Kg balení (sáček se svárem)
- Pepř sečuánský (1kg)
Pepř sečuánský (1kg)
- Kompletní specifikace
- Související zboží30
- Pepř sečuánský (1kg)SKLADEM - Ihned k dodání850 Kč739 Kč bez DPH
Pepř sečuánský
POZOR: Obsahuje ostré trny keře! NUTNO přebrat před použitím!
Použitá část rostliny: sušené tobolky žlutodřevu peprného
Vzhled a barva: hnědé kuličky pepře
Vůně a chuť: vůně po rozdrcení aromatická, chuť slabě pikantní
Použití v kuchyni: K přípravě čínských pokrmů, drůbeže, jako náhražku klasického pepře.
Historie a současnost: Pepř sečuánský neboli Fagara, se používal v Číně k uctívání Bohů. Čínští vojáci ho nosili u pasu v kožených sáčcích, neboť věřili, že je Bohové ochrání před zraněním. Také si tímto kořením kořenili čaje.
Zdravotní účinky: Vhodný proti nadýmání, působí močopudně.
Náš tip: Sečuánský pepř je výborným ochucovadlem čínské kuchyně!
Recept:
Pikantní těstoviny na sečuánský způsob
250g mletého vepřového masa, 3 stroužky posekaného česneku, 3 lžíce sojové omáčky, 100 ml ořechového oleje, 1 bujón, 200g čínských těstovin, lžíce posekaného zázvoru, lžíce sečuánského pepře, litr vody, 2 lžíce sezamové pasty, 2 kusy posekané jarní cibulky
Vepřové maso smícháme se sojovkou a prudce opečeme, aby vznikla hrudkovitá hmota. Vyndáme a necháme odkapat. Do hrnce s vodou dáme bujón, uvaříme těstoviny. Na zbytku oleje opečeme česnek, zázvor a cibulku. Přidáme maso, poté i těstoviny. Osmažte sečuánský pepř a posypte jídlo.
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
- TOP produkt
- TOP produkt
- TOP produkt
- Novinka
- Novinka
- Akce
- Novinka
- TOP produkt
- Novinka
- TOP produkt
- Novinka