Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.

Pepř zelený celý (100g)

Pepř zelený celý Použitá část rostliny: plody pepřovníku černého (Piper nigrum) Pepřovník černý je dřevnatá ovíjivá liána s malými hrozny bílých květů... celý popis
Dostupnost
SKLADEM
104 Kč
90 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:KO1020133
Výrobce:Profikoření
Země původu:Indie
Hmotnost:100g
Hlídat cenu / dostupnost
Podobné produkty
    Pepř zelený celý (50g)
    66 Kč
    57 Kč bez DPH
    66 Kč
    57 Kč bez DPH
    SKLADEM
    ks
      Pepř zelený celý (200g)
      190 Kč
      165 Kč bez DPH
      190 Kč
      165 Kč bez DPH
      SKLADEM
      ks
        Pepř zelený celý (500g)
        398 Kč
        346 Kč bez DPH
        398 Kč
        346 Kč bez DPH
        SKLADEM
        ks
          Pepř zelený celý (1 Kg)
          758 Kč
          659 Kč bez DPH
          758 Kč
          659 Kč bez DPH
          SKLADEM
          ks
            Pepř zelený celý (5 Kg)
            3 508 Kč
            3 050 Kč bez DPH
            3 508 Kč
            3 050 Kč bez DPH
            SKLADEM
            ks
            Kompletní specifikace

            Pepř zelený celý

            Použitá část rostliny: plody pepřovníku černého (Piper nigrum)

            Pepřovník černý je dřevnatá ovíjivá liána s malými hrozny bílých květů. Plody jsou drobné bobule, jimž se po usušení říká právě pepř. Černý, zelený i bílý pepř jsou ve skutečnosti stejné plody pepřovníku, jen jiným způsobem ošetřené.

            Černý pepř je plod sklizený v poloviční zralosti. Bílý pepř je semínko, z něhož byla odstraněna tmavá slupka a sbírá se až ve vysokém stupni zralosti. Zelená zrnka pepře jsou naopak nezralá a často se nakládají.

            Vzhled a barva: tvrdé kuličky, olivově zelené barvy

            Vůně a chuť: aromatická kořeněná silná vůně, chuť velmi výrazná, dodává pokrmům říz a pálivost. Zahřátím či pomletím se z pepře uvolňuje aroma.

            Použití v kuchyni: Na ochucení masa, ať hovězí, skopové, jehněčí, kuřecí nebo dary moře, do zeleninových a bramborových salátů, polévek, omáček, nakládá se do octa nebo soli

            Historie a současnost: Pepřovník má svůj původ v Indii, zejména Malabarské pobřeží a Kérala, kde je pro své aroma znám už od starověku. Dnes se pěstuje hlavně v tropických zemích jako je Thajsko, jižní Asie, Malajsie, Borneo, Kambodža, Vietnam, Indonésie. jedná se o jedno z neoblíbenějších druhů koření, proto se s ním vždy obchodovalo. Tento "král koření" nebo také "černé zlato" dosáhl takového významu, že se používal nejen ke kořenění jídla, ale také nahrazoval peníze. Platili se jím daně, výkupné i jako oběť k uctívání bohů. 

            Pozitivní účinky:

            • má silné antibakteriální účinky
            • je bohatým zdrojem antioxidantů
            • je to koření bohaté na draslík, který přispívá k regulaci krevního tlaku
            • má i hodně vitamínu K, který zpěvňuje kosti
            • podporuje trávení
            • stimuluje srdeční činnost
            • působí močopudně
            • kladně ovlivňuje metabolismus
            • k povzbuzení chuti
            • přispívá k rozpadu tukových buněk

            Recept:

            Melounový salát s kozím sýrem

            Limetka, sůl, meloun medový, meloun vodní, zelený pepř, pepř mletý, kozí sýr, 60g šunky, 2 lžíce oleje, 50g sójových výhonků

            Dužinu vodního melounu nakrájíme na kousky, dužinu medového melounu na měsíčky. Zelený pepř natlučeme, kůru limetky nastrouháme a plod vymačkáme. Smícháme s ořechovým olejem, pepřem, solí, cukrem. Sójové výhonky pokapeme dresinkem. Zalijeme melouny, obložíme sýrem a šunkou.

             

            Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde

            Obchod ověřený zákazníky
             

            Kontakt
            Logo
            Využijte náš chat, vpravo dole na obrazovce.
            Copyright © 2020 - www.profikoreni.cz