Pro základní funkčnost, analytické účely a personalizaci webu používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu stímto souhlasíte. Více informací marketing a cookies.


Úvod » Jednodruhové koření » 5+ Kg balení (sáček se svárem) » Římský kmín mletý (5 Kg)


        

Římský kmín mletý (5 Kg)

Šabrej kmínovitý

skladem

 

Dostupnost: SKLADEM - Ihned k dodání
Číslo produktu: KO1021158
Země původu: Indie
Výrobce: Profikoření
běžná cena 1 527,00 Kč (58,36 EUR)
naše cena bez DPH: 1 043,48 Kč (39,88 EUR)
naše cena s DPH (15 %):
1 200,00 Kč (45,86 EUR)
Hlídací pes:
Hlídací pes

do košíku:
  ks  

Varianty

Obrázek:
Číslo produktu / Název zboží:
 
Cena:
Římský kmín mletý (50g)
KO1000026
Římský kmín mletý (50g)
skladem
naše cena 18,00 Kč (0,69 EUR)
Římský kmín mletý (100g)
KO1028045
Římský kmín mletý (100g)
skladem
naše cena 32,00 Kč (1,22 EUR)
Římský kmín mletý (200g)
KO1000030
Římský kmín mletý (200g)
skladem
naše cena 60,00 Kč (2,29 EUR)
Římský kmín mletý (500g)
KO1020609
Římský kmín mletý (500g)
skladem
naše cena 140,00 Kč (5,35 EUR)
Římský kmín mletý (1 Kg)
KO1020909
Římský kmín mletý (1 Kg)
skladem
naše cena 260,00 Kč (9,94 EUR)
Římský kmín mletý (25 Kg)
KO1021160
Římský kmín mletý (25 Kg)
skladem
naše cena 5 500,00 Kč (210,21 EUR)

Charakteristika:

Cumin - Římský kmín mletý

Použitá část rostliny: mleté semeno

Vzhled a barva: sypká směs, barva světlehnědá do hněda

Vůně a chuť: aromatická silná vůně, ostrá kořeněná chuť

Použití v kuchyni: při pečení pečiva, výroba salámů a sýrů, přísada do kari, do polévek, omáček, salátů nebo pečeného masa. Někdy se míchá se skořicí a koriandrem.

Historie a současnost: Už od starověku je znám z Egypta, Řecka a Říma. Později se rozšířil do dalších zemí včetně Afriky a nyní se pěstuje i u Středozemního moře a v Indii. V Čechách je znám jako pilaf. Na rozdíl od obyčejného kmínu je drobnější.

Náš tip: Cumin je výbornou přísadou například do Arabského chleba!

Recept:

Arabský chléb

2 lžičky soli, 1 lžička římského kmínu, 550ml teplé vody, 7g sušeného droždí, 1 vejce, 500g hrubé bílé chlebové mouky

Hrubou mouku vsypeme do mísy, přidáme sušené droždí, sůl a římský kmín. Přilejeme vodu, až těsto ztuhne. Necháme 1,5 hodiny vykynout. Vyrobíme bochánky. Pečeme nejdříve 10 minut při 200 °C, pak snížíme teplotu na 160 °C.


Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde