S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

Úvod » Sypané čaje » 100g balení (papírový sáček) » SENCHA - zelený čaj (100g)


        

SENCHA - zelený čaj (100g)

top produkt

skladem

 

Dostupnost: SKLADEM - Ihned k dodání
Číslo produktu: KO1000138
Země původu: Čína
Výrobce: Profikoření
naše cena bez DPH: 53,91 Kč (2,06 EUR)
naše cena s DPH (15 %):
62,00 Kč (2,37 EUR)

do košíku:
  ks  

Varianty

Obrázek:
Číslo produktu / Název zboží:
 
Cena:
SENCHA - zelený čaj (50g)
KO1000147
SENCHA - zelený čaj (50g)
skladem
naše cena 33,00 Kč (1,26 EUR)
SENCHA - zelený čaj (200g)
KO1000146
SENCHA - zelený čaj (200g)
skladem
naše cena 116,00 Kč (4,43 EUR)
SENCHA - zelený čaj (500g)
KO1000148
SENCHA - zelený čaj (500g)
skladem
naše cena 270,00 Kč (10,32 EUR)
SENCHA - zelený čaj (1kg)
KO1000149
SENCHA - zelený čaj (1kg)
skladem
naše cena 516,00 Kč (19,72 EUR)

Charakteristika:

SENCHA - zelený čaj

Nejběžnější japonský čaj. Sencha znamená pražený čaj a odkazuje na způsob pěstování tohoto čaje na přímém slunci.

Vzhled: tmavězelené jehličky

Chuť: příjemná, lehce nasládlá, svěží, závislá na sezóně sběru a místa původu čajových keřů

Zpracování: čaj se zpracovává na nezakrytých polích a upravuje napařováním. Přibližně za 10-20 hodin je čaj napařen - horké páře je vystaven asi 10-15 sekund. Tím se zabrání fermentaci. Lehce lámaný list je pak svinut do tenkých tmavě zelených jehliček. Sencha se produkuje jednou, maximálně dvakrát ročně z nejlepších, u nejvyšších tříd ručně sklízených lístků.

Příprava: Při přípravě je důležitá teplota vody. Chladnější voda přispívá k sladké lehce travnaté chuti, při použití vody teplejší se pak čaj stává trpčím. Voda by měla mít kolem 60 - 70°C. 3 g čaje na 250 ml vody louhujeme asi 3 až 4 minuty. Další nálevy čaje mají sladší a jemnější chuť. Ideální barva čaje je nazelenalá až zlatá.


Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde