S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

Úvod » Jednodruhové koření » 100g balení (sáček/ZIP) » Skořice ceylonská celá (100g)


        

Skořice ceylonská celá (100g)

Cinnamomum zeylanicum

skladem

 

Dostupnost: SKLADEM - Ihned k dodání
Číslo produktu: KO7000286
Glutaman sodný (E621): ne
Země původu: Srí Lanka
Výrobce: Profikoření
Vyberte si typ balení:
běžná cena 187,00 Kč (7,15 EUR)
naše cena bez DPH: 130,43 Kč (4,99 EUR)
naše cena s DPH (15 %):
150,00 Kč (5,73 EUR)

do košíku:
  ks  

Varianty

Obrázek:
Číslo produktu / Název zboží:
 
Cena:
Skořice ceylonská celá (50g)
KO7000288
Skořice ceylonská celá (50g)
skladem
naše cena 77,00 Kč (2,94 EUR)
Skořice ceylonská celá (200g)
KO7000287
Skořice ceylonská celá (200g)
skladem
naše cena 292,00 Kč (11,16 EUR)
Skořice ceylonská celá (500g)
KO7000289
Skořice ceylonská celá (500g)
skladem
naše cena 750,00 Kč (28,67 EUR)
Skořice ceylonská celá (1kg)
KO7000290
Skořice ceylonská celá (1kg)
skladem
naše cena 1 420,00 Kč (54,27 EUR)

Charakteristika:

Skořice ceylonská celá

Použitá část rostliny: kůra

Vzhled a barva: světlá, křehká, vyplněná kůra zavinutá do tyčinek o délce cca 13 cm, světlehnědé barvy

Vůně a chuť: intenzivní aromatická vůně, sladká delikátní chuť

Použití v kuchyni: Do sladkých pokrmů, do pečiva, cukrářských výrobků, do masitých pokrmů se přidává v asijské, latinskoamerické, arabské a španělské kuchyni.

Výskyt: Skořicovník ceylonský (Cinnamomum zeylanicum) pochází ze Srí Lanky (ostrov Ceylon), pěstuje se však i v jiných tropických oblastech. Cejlonská skořice je považována za tu nejkvalitnější (z toho nejlepší je z kůry osmiletých keřů).

Zdravotní účinky: Má schopnost zahřát lidské tělo vnitřně a rozproudit krev, pomáhá při cukrovce, má dezinfekční a antibiotické účinky.

Náš tip: Skořice se přidává i do svařeného vína!

Recept:

Svařené víno

600 ml červeného vína, 8 hřebíčků, 8 kostek cukru, 8 lžic rumu, 1 tyčinka skořice, pomerančová kůra na ozdobení

Červené víno nalijeme do hrnce, ohřejeme společně se skořicí a hřebíčkem, ale nevaříme. Nahřejeme sklenice na víno, vložíme do nich 2 kostky cukru a zalijeme ho 2 lžícemi rumu. Horké víno přecedíme a nalijeme ho do připravených sklenic. Z pomerančové kůry můžeme vytvořit spirálky a sklenice jimi ozdobíme.


Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde