Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.

Skořice ceylonská celá (100g)

Skořicovník ceylonský (Cinnamomum zeylanicum)

Skořice ceylonská celá Použitá část rostliny: kůra Vzhled a barva: světlá, křehká, vyplněná kůra zavinutá do tyčinek o délce cca 5 cm (může se lišit ... celý popis
Dostupnost
SKLADEM
166 Kč
144 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:KO7000286
Výrobce:Profikoření
Země původu:Srí Lanka
Hmotnost:100g
Hlídat cenu / dostupnost
Podobné produkty
    Skořice ceylonská celá (50g)
    95 Kč
    83 Kč bez DPH
    95 Kč
    83 Kč bez DPH
    SKLADEM
    ks
      Skořice ceylonská celá (200g)
      318 Kč
      277 Kč bez DPH
      318 Kč
      277 Kč bez DPH
      SKLADEM
      ks
        Skořice ceylonská celá (500g)
        680 Kč
        591 Kč bez DPH
        680 Kč
        591 Kč bez DPH
        SKLADEM
        ks
          Skořice ceylonská celá (1kg)
          1 285 Kč
          1 117 Kč bez DPH
          1 285 Kč
          1 117 Kč bez DPH
          SKLADEM
          ks
          Kompletní specifikace

          Skořice ceylonská celá

          Použitá část rostliny: kůra

          Vzhled a barva: světlá, křehká, vyplněná kůra zavinutá do tyčinek o délce cca 5 cm (může se lišit dle dodávek), světlehnědé barvy

          Vůně a chuť: intenzivní aromatická vůně, sladká delikátní chuť

          Použití v kuchyni: Do sladkých pokrmů, do pečiva, cukrářských výrobků, do masitých pokrmů se přidává v asijské, latinskoamerické, arabské a španělské kuchyni.

          Výskyt: Skořicovník ceylonský (Cinnamomum zeylanicum) pochází ze Srí Lanky (ostrov Ceylon), pěstuje se však i v jiných tropických oblastech. Cejlonská skořice je považována za tu nejkvalitnější (z toho nejlepší je z kůry osmiletých keřů).

          Zdravotní účinky: Má schopnost zahřát lidské tělo vnitřně a rozproudit krev, pomáhá při cukrovce, má dezinfekční a antibiotické účinky.

          Náš tip: Skořice se přidává i do svařeného vína!

          Recept:

          Svařené víno

          600 ml červeného vína, 8 hřebíčků, 8 kostek cukru, 8 lžic rumu, 1 tyčinka skořice, pomerančová kůra na ozdobení

          Červené víno nalijeme do hrnce, ohřejeme společně se skořicí a hřebíčkem, ale nevaříme. Nahřejeme sklenice na víno, vložíme do nich 2 kostky cukru a zalijeme ho 2 lžícemi rumu. Horké víno přecedíme a nalijeme ho do připravených sklenic. Z pomerančové kůry můžeme vytvořit spirálky a sklenice jimi ozdobíme.


          Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde

          Obchod ověřený zákazníky
           

          Kontakt
          Logo
          Využijte náš chat, vpravo dole na obrazovce.
          Copyright © 2020 - www.profikoreni.cz