Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.

Skořice ceylonská celá (200g)

Skořicovník ceylonský (Cinnamomum zeylanicum)

Skořice ceylonská celá Použitá část rostliny: kůra Vzhled a barva: světlá, křehká, vyplněná kůra zavinutá do tyčinek o délce cca 13 cm, světlehnědé b... celý popis
Dostupnost
SKLADEM - Ihned k dodání
Běžná cena
337 Kč
252 Kč
219 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:KO7000287
Výrobce:Profikoření
Země původu:Srí Lanka
Hlídat cenu / dostupnost
Podobné produkty
    Skořice ceylonská celá (50g)
    69 Kč
    60 Kč bez DPH
    69 Kč
    60 Kč bez DPH
    SKLADEM - Ihned k dodání
    ks
      Skořice ceylonská celá (100g)
      130 Kč
      113 Kč bez DPH
      130 Kč
      113 Kč bez DPH
      SKLADEM - Ihned k dodání
      ks
        Skořice ceylonská celá (500g)
        620 Kč
        539 Kč bez DPH
        620 Kč
        539 Kč bez DPH
        SKLADEM - Ihned k dodání
        ks
          Skořice ceylonská celá (1kg)
          1 120 Kč
          974 Kč bez DPH
          1 120 Kč
          974 Kč bez DPH
          SKLADEM - Ihned k dodání
          ks
          Kompletní specifikace

          Skořice ceylonská celá

          Použitá část rostliny: kůra

          Vzhled a barva: světlá, křehká, vyplněná kůra zavinutá do tyčinek o délce cca 13 cm, světlehnědé barvy

          Vůně a chuť: intenzivní aromatická vůně, sladká delikátní chuť

          Použití v kuchyni: Do sladkých pokrmů, do pečiva, cukrářských výrobků, do masitých pokrmů se přidává v asijské, latinskoamerické, arabské a španělské kuchyni.

          Výskyt: Skořicovník ceylonský (Cinnamomum zeylanicum) pochází ze Srí Lanky (ostrov Ceylon), pěstuje se však i v jiných tropických oblastech. Cejlonská skořice je považována za tu nejkvalitnější (z toho nejlepší je z kůry osmiletých keřů).

          Zdravotní účinky: Má schopnost zahřát lidské tělo vnitřně a rozproudit krev, pomáhá při cukrovce, má dezinfekční a antibiotické účinky.

          Náš tip: Skořice se přidává i do svařeného vína!

          Recept:

          Svařené víno

          600 ml červeného vína, 8 hřebíčků, 8 kostek cukru, 8 lžic rumu, 1 tyčinka skořice, pomerančová kůra na ozdobení

          Červené víno nalijeme do hrnce, ohřejeme společně se skořicí a hřebíčkem, ale nevaříme. Nahřejeme sklenice na víno, vložíme do nich 2 kostky cukru a zalijeme ho 2 lžícemi rumu. Horké víno přecedíme a nalijeme ho do připravených sklenic. Z pomerančové kůry můžeme vytvořit spirálky a sklenice jimi ozdobíme.


          Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde

          Zboží zařazeno v kategoriích
          Obchod ověřený zákazníky
           

          Kontakt
          Logo
          Využijte náš chat, vpravo dole na obrazovce.
          Copyright © 2020 - www.profikoreni.cz