NABÍDKA KOŘENÍ
Úvod » Jednodruhové koření » 100g balení (sáček se svárem) » Jalovec mletý (100g)
|
Číslo produktu / Název zboží: |
|
| |
---|---|---|---|---|
![]() |
KO1000053 Jalovec mletý (50g) |
skladem
|
naše cena 15,00 Kč (0,57 EUR) | |
![]() |
KO1020326 Jalovec mletý (200g) |
skladem
|
naše cena 52,00 Kč (1,99 EUR) | |
![]() |
KO1020627 Jalovec mletý (500g) |
skladem
|
naše cena 123,00 Kč (4,70 EUR) | |
![]() |
KO1020927 Jalovec mletý (1 Kg) |
skladem
|
naše cena 236,00 Kč (9,02 EUR) | |
![]() |
KO1021176 Jalovec mletý (5 Kg) |
skladem
|
naše cena 1 122,00 Kč (42,88 EUR) |
Jalovec mletý
Použitá část rostliny: plody
Vzhled a barva: tmavě hnědý sypký prášek
Použití v kuchyni: kořenění zvěřiny, drceným jalovcem se obaluje zvěřina před úpravou, do rybích marinád, do kysaného zelí, do guláše, při pečení drůbeže, je součástí různých druhů kořenících směsí, s koriandrem je dobrý na nakládání masa před uzením, k výrobě Ginu a Borovičky.
Historie a současnost: Jalovec je z rodu jehličnatých stromů. Vyskytuje se po celé Evropě v nadmořských výškách. Jeho zralé šišky se podobají bobulím, patří mezi ohrožené druhy.
Zdravotní účinky: Jalovec je bohatý na sacharidy, třísloviny a silice. Zrychluje zpracování tekutin v ledvinách, zlepšuje trávení a chuť k jídlu. Působí proti nadýmání a revmatismu.
Náš tip: Z jalovce se dá připravit i báječná omáčka třeba ke zvěřině!
Recept:
Jalovcová omáčka
Sůl, 1 litr vývaru z hovězího masa, 1,5 dl červeného vína, 1,5 lžičky mletého jalovce, citrónová kůra, 125g másla, 4 lžíce strouhaného černého chleba, bílý pepř
Nastrouhaný černý chléb opražíme na másle. Přidáme jalovec, sůl, bílý pepř a kousek citronové kůry. Podlijeme vývarem a necháme povařit. Nakonec přilijeme červené víno. Prohřejeme a podáváme.
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde