Pro základní funkčnost, analytické účely a personalizaci webu používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu stímto souhlasíte. Více informací marketing a cookies.



        

Jalovec mletý (5 Kg)

Jalovec obecný

skladem

 

Dostupnost: SKLADEM - Ihned k dodání
Číslo produktu: KO1021176
Země původu: Makedonie
Výrobce: Profikoření
běžná cena 1 865,00 Kč (71,28 EUR)
naše cena bez DPH: 975,65 Kč (37,29 EUR)
naše cena s DPH (15 %):
1 122,00 Kč (42,88 EUR)
Hlídací pes:
Hlídací pes

do košíku:
  ks  

Varianty

Obrázek:
Číslo produktu / Název zboží:
 
Cena:
Jalovec mletý (50g)
KO1000053
Jalovec mletý (50g)
skladem
naše cena 15,00 Kč (0,57 EUR)
Jalovec mletý (100g)
KO1020078
Jalovec mletý (100g)
skladem
naše cena 28,00 Kč (1,07 EUR)
Jalovec mletý (200g)
KO1020326
Jalovec mletý (200g)
skladem
naše cena 52,00 Kč (1,99 EUR)
Jalovec mletý (500g)
KO1020627
Jalovec mletý (500g)
skladem
naše cena 123,00 Kč (4,70 EUR)
Jalovec mletý (1 Kg)
KO1020927
Jalovec mletý (1 Kg)
skladem
naše cena 236,00 Kč (9,02 EUR)

Charakteristika:

Jalovec mletý

Použitá část rostliny: plody

Vzhled a barva: tmavě hnědý sypký prášek

Použití v kuchyni: kořenění zvěřiny, drceným jalovcem se obaluje zvěřina před úpravou, do rybích marinád, do kysaného zelí, do guláše, při pečení drůbeže, je součástí různých druhů kořenících směsí, s koriandrem je dobrý na nakládání masa před uzením, k výrobě Ginu a Borovičky.

Historie a současnost: Jalovec je z rodu jehličnatých stromů. Vyskytuje se po celé Evropě v nadmořských výškách. Jeho zralé šišky se podobají bobulím, patří mezi ohrožené druhy.

Zdravotní účinky: Jalovec je bohatý na sacharidy, třísloviny a silice. Zrychluje zpracování tekutin v ledvinách, zlepšuje trávení a chuť k jídlu. Působí proti nadýmání a revmatismu.

Náš tip: Z jalovce se dá připravit i báječná omáčka třeba ke zvěřině!

Recept:

Jalovcová omáčka

Sůl, 1 litr vývaru z hovězího masa, 1,5 dl červeného vína, 1,5 lžičky mletého jalovce, citrónová kůra, 125g másla, 4 lžíce strouhaného černého chleba, bílý pepř

Nastrouhaný černý chléb opražíme na másle. Přidáme jalovec, sůl, bílý pepř a kousek citronové kůry. Podlijeme vývarem a necháme povařit. Nakonec přilijeme červené víno. Prohřejeme a podáváme.


Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde