Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.

Jalovec mletý (500g)

Jalovec obecný

Jalovec mletý Použitá část rostliny: plody Vzhled a barva: tmavě hnědý sypký prášek Použití v kuchyni: kořenění zvěřiny, drceným jalovcem se obaluje z... celý popis
Dostupnost
SKLADEM - Ihned k dodání
Běžná cena
197 Kč
123 Kč
107 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:KO1020627
Výrobce:Profikoření
Země původu:Makedonie
Hmotnost:500 g
Hlídat cenu / dostupnost
Podobné produkty
    Jalovec mletý (50g)
    15 Kč
    13 Kč bez DPH
    15 Kč
    13 Kč bez DPH
    SKLADEM - Ihned k dodání
    ks
      Jalovec mletý (100g)
      28 Kč
      24 Kč bez DPH
      28 Kč
      24 Kč bez DPH
      SKLADEM - Ihned k dodání
      ks
        Jalovec mletý (200g)
        52 Kč
        45 Kč bez DPH
        52 Kč
        45 Kč bez DPH
        SKLADEM - Ihned k dodání
        ks
          Jalovec mletý (1 Kg)
          236 Kč
          205 Kč bez DPH
          236 Kč
          205 Kč bez DPH
          SKLADEM - Ihned k dodání
          ks
            Jalovec mletý (5 Kg)
            1 122 Kč
            976 Kč bez DPH
            1 122 Kč
            976 Kč bez DPH
            SKLADEM - Ihned k dodání
            ks
            Kompletní specifikace

            Jalovec mletý

            Použitá část rostliny: plody

            Vzhled a barva: tmavě hnědý sypký prášek

            Použití v kuchyni: kořenění zvěřiny, drceným jalovcem se obaluje zvěřina před úpravou, do rybích marinád, do kysaného zelí, do guláše, při pečení drůbeže, je součástí různých druhů kořenících směsí, s koriandrem je dobrý na nakládání masa před uzením, k výrobě Ginu a Borovičky.

            Historie a současnost: Jalovec je z rodu jehličnatých stromů. Vyskytuje se po celé Evropě v nadmořských výškách. Jeho zralé šišky se podobají bobulím, patří mezi ohrožené druhy.

            Zdravotní účinky: Jalovec je bohatý na sacharidy, třísloviny a silice. Zrychluje zpracování tekutin v ledvinách, zlepšuje trávení a chuť k jídlu. Působí proti nadýmání a revmatismu.

            Náš tip: Z jalovce se dá připravit i báječná omáčka třeba ke zvěřině!

            Recept:

            Jalovcová omáčka

            Sůl, 1 litr vývaru z hovězího masa, 1,5 dl červeného vína, 1,5 lžičky mletého jalovce, citrónová kůra, 125g másla, 4 lžíce strouhaného černého chleba, bílý pepř

            Nastrouhaný černý chléb opražíme na másle. Přidáme jalovec, sůl, bílý pepř a kousek citronové kůry. Podlijeme vývarem a necháme povařit. Nakonec přilijeme červené víno. Prohřejeme a podáváme.


            Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde

            Zboží zařazeno v kategoriích
            Obchod ověřený zákazníky
             

            Kontakt
            Logo
            Využijte náš chat, vpravo dole na obrazovce.
            Copyright © 2020 - www.profikoreni.cz