Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.



        

Jalovec mletý (500g)

Jalovec obecný

skladem

 

Dostupnost: SKLADEM - Ihned k dodání
Číslo produktu: KO1020627
Země původu: Makedonie
Výrobce: Profikoření
běžná cena 197,00 Kč (7,53 EUR)
naše cena bez DPH: 155,65 Kč (5,95 EUR)
naše cena s DPH (15 %):
179,00 Kč (6,84 EUR)
Hlídací pes:
Hlídací pes

do košíku:
  ks  

Varianty

Obrázek:
Číslo produktu / Název zboží:
 
Cena:
Jalovec mletý (50g)
KO1000053
Jalovec mletý (50g)
skladem
naše cena 23,00 Kč (0,88 EUR)
Jalovec mletý (100g)
KO1020078
Jalovec mletý (100g)
skladem
naše cena 39,00 Kč (1,49 EUR)
Jalovec mletý (200g)
KO1020326
Jalovec mletý (200g)
skladem
naše cena 74,00 Kč (2,83 EUR)
Jalovec mletý (1 Kg)
KO1020927
Jalovec mletý (1 Kg)
skladem
naše cena 350,00 Kč (13,38 EUR)
Jalovec mletý (5 Kg)
KO1021176
Jalovec mletý (5 Kg)
skladem
naše cena 1 665,00 Kč (63,64 EUR)

Charakteristika:

Jalovec mletý

Použitá část rostliny: plody

Vzhled a barva: tmavě hnědý sypký prášek

Použití v kuchyni: kořenění zvěřiny, drceným jalovcem se obaluje zvěřina před úpravou, do rybích marinád, do kysaného zelí, do guláše, při pečení drůbeže, je součástí různých druhů kořenících směsí, s koriandrem je dobrý na nakládání masa před uzením, k výrobě Ginu a Borovičky.

Historie a současnost: Jalovec je z rodu jehličnatých stromů. Vyskytuje se po celé Evropě v nadmořských výškách. Jeho zralé šišky se podobají bobulím, patří mezi ohrožené druhy.

Zdravotní účinky: Jalovec je bohatý na sacharidy, třísloviny a silice. Zrychluje zpracování tekutin v ledvinách, zlepšuje trávení a chuť k jídlu. Působí proti nadýmání a revmatismu.

Náš tip: Z jalovce se dá připravit i báječná omáčka třeba ke zvěřině!

Recept:

Jalovcová omáčka

Sůl, 1 litr vývaru z hovězího masa, 1,5 dl červeného vína, 1,5 lžičky mletého jalovce, citrónová kůra, 125g másla, 4 lžíce strouhaného černého chleba, bílý pepř

Nastrouhaný černý chléb opražíme na másle. Přidáme jalovec, sůl, bílý pepř a kousek citronové kůry. Podlijeme vývarem a necháme povařit. Nakonec přilijeme červené víno. Prohřejeme a podáváme.


Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde