Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.

Jalovec mletý (200g)

Jalovec obecný

Jalovec mletý Použitá část rostliny: plody Vzhled a barva: tmavě hnědý sypký prášek Použití v kuchyni: kořenění zvěřiny, drceným jalovcem se obaluje z... celý popis
Dostupnost
SKLADEM
68 Kč
59 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:KO1020326
Výrobce:Profikoření
Země původu:Makedonie
Hmotnost:200g
Hlídat cenu / dostupnost
Podobné produkty
    Jalovec mletý (50g)
    26 Kč
    23 Kč bez DPH
    26 Kč
    23 Kč bez DPH
    SKLADEM
    ks
      Jalovec mletý (100g)
      35 Kč
      30 Kč bez DPH
      35 Kč
      30 Kč bez DPH
      SKLADEM
      ks
        Jalovec mletý (500g)
        137 Kč
        119 Kč bez DPH
        137 Kč
        119 Kč bez DPH
        SKLADEM
        ks
          Jalovec mletý (1 Kg)
          264 Kč
          230 Kč bez DPH
          264 Kč
          230 Kč bez DPH
          SKLADEM
          ks
            Jalovec mletý (5 Kg)
            1 241 Kč
            1 079 Kč bez DPH
            1 241 Kč
            1 079 Kč bez DPH
            SKLADEM
            ks
            Kompletní specifikace

            Jalovec mletý

            Použitá část rostliny: plody

            Vzhled a barva: tmavě hnědý sypký prášek

            Použití v kuchyni: kořenění zvěřiny, drceným jalovcem se obaluje zvěřina před úpravou, do rybích marinád, do kysaného zelí, do guláše, při pečení drůbeže, je součástí různých druhů kořenících směsí, s koriandrem je dobrý na nakládání masa před uzením, k výrobě Ginu a Borovičky.

            Historie a současnost: Jalovec je z rodu jehličnatých stromů. Vyskytuje se po celé Evropě v nadmořských výškách. Jeho zralé šišky se podobají bobulím, patří mezi ohrožené druhy.

            Zdravotní účinky: Jalovec je bohatý na sacharidy, třísloviny a silice. Zrychluje zpracování tekutin v ledvinách, zlepšuje trávení a chuť k jídlu. Působí proti nadýmání a revmatismu.

            Náš tip: Z jalovce se dá připravit i báječná omáčka třeba ke zvěřině!

            Recept:

            Jalovcová omáčka

            Sůl, 1 litr vývaru z hovězího masa, 1,5 dl červeného vína, 1,5 lžičky mletého jalovce, citrónová kůra, 125g másla, 4 lžíce strouhaného černého chleba, bílý pepř

            Nastrouhaný černý chléb opražíme na másle. Přidáme jalovec, sůl, bílý pepř a kousek citronové kůry. Podlijeme vývarem a necháme povařit. Nakonec přilijeme červené víno. Prohřejeme a podáváme.


            Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde

            Zboží zařazeno v kategoriích
            Obchod ověřený zákazníky
             

            Kontakt
            Logo
            Využijte náš chat, vpravo dole na obrazovce.
            Copyright © 2020 - www.profikoreni.cz