Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.

Paprika sladká ASTA 100 (5 Kg)

Paprika sladká ASTA 100 Použitá část rostliny: sušená dužnina papriky seté (papriky roční) s malým množstvím semen Vzhled a barva: sypká bez hrudek, o... celý popis
Dostupnost
SKLADEM - Ihned k dodání
Běžná cena
917 Kč
562 Kč
489 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:KO1021211
Země původu:Španělsko
Výrobce:Profikoření
Hlídat cenu / dostupnost
Podobné produkty
    Paprika sladká ASTA 100 (50g)
    10 Kč
    9 Kč bez DPH
    10 Kč
    9 Kč bez DPH
    SKLADEM - Ihned k dodání
    ks
      Paprika sladká ASTA 100 (100g)
      15 Kč
      13 Kč bez DPH
      15 Kč
      13 Kč bez DPH
      SKLADEM - Ihned k dodání
      ks
        Paprika sladká ASTA 100 (200g)
        28 Kč
        24 Kč bez DPH
        28 Kč
        24 Kč bez DPH
        SKLADEM - Ihned k dodání
        ks
          Paprika sladká ASTA 100 (500g)
          65 Kč
          57 Kč bez DPH
          65 Kč
          57 Kč bez DPH
          SKLADEM - Ihned k dodání
          ks
            Paprika sladká ASTA 100 (1 Kg)
            120 Kč
            104 Kč bez DPH
            120 Kč
            104 Kč bez DPH
            SKLADEM - Ihned k dodání
            ks
              Paprika sladká ASTA 100 (25Kg)
              2 725 Kč
              2 370 Kč bez DPH
              2 725 Kč
              2 370 Kč bez DPH
              SKLADEM - Ihned k dodání
              ks
              Kompletní specifikace

              Paprika sladká ASTA 100

              Použitá část rostliny: sušená dužnina papriky seté (papriky roční) s malým množstvím semen

              Vzhled a barva: sypká bez hrudek, oranžovočervená barva

              Za svou barvu vděčí mletá paprika skupině barviv, které se řadí mezi karotenoidy. Jedná se o kapsanthin, kapsorubin, zeaxanthin a kryptoxantin. Barva těchto látek se pohybuje od žluté přes oranžovou až po červenou a vzhled mleté papriky závisí právě na jejich zastoupení.

              Vůně a chuť: aromatická vůně, lehce nahořklá chuť

              Použití v kuchyni: do guláše, masových pokrmů, omáčky, maso, na gril, do salátů, polévek, zeleninových směsí. Dodá jídlu barvu a chuť.

              Papriková barviva jsou choulostivá na zahřívání. Papriku proto nepřidávejte do rozpáleného oleje – zhořkla by a zhnědla. Čím kvalitnější paprika je, tím snadněji se spálí.

              Historie a současnost: paprika má domov ve Střední Americe, odkud připlula do Evropy s Kryštofem Kolumbem v 15. století. Nejdříve se uchytila ve Španělsku, kde byla označována jako „španělský pepř“, poté se rozšířila do krajů s podobným klimatem. V 16. století se začala pěstovat už i na Moravě a nejlépe se jí dařilo v oblastech dnešního Bulharska a Maďarska, kde se rozvinula i slavná tradice jejího zpracovávání.

              Zdravotní účinky:

              • podporuje imunitu, má antiseptické účinky
              • urychluje trávení, odstraňuje plynatost
              • pročišťuje trávící trakt, ledviny a močové cesty
              • podporuje pevnost cév a srdce
              • podporuje pevnst kostní tkáně, vlasů, nehtů, pokožky, krvetvorbu

              Co znamená označení ASTA?

              ASTA (Americká asociace obchodu s kořením (American Spice Trade Association)) vyjadřuje takzvanou extraktivní barvivost, tedy kolik barviva se z papriky uvolní do oleje. Koření se nechá vyluhovat v acetonu a pak se spektrofotometricky změří barva získaného výluhu. Výsledky se pohybují na stupnici od 30 do 180. Platí, že čím je číslo vyšší, tím jsou barvicí schopnosti koření lepší a spolu s tím stoupá i jeho cena.

              Velký vliv na hodnotu ASTA má použitá odrůda papriky a podmínky v průběhu pěstování. Uvádí se, že nejvyšší hodnota ASTA může být kolem 200, ale je zapotřebí vhodný druh papriky, ideální podmínky během celé pěstitelské sezóny a šetrný způsob zpracování.


              Recept:

              Frankfurtská polévka s houbami

              Suroviny: 150g párek, 1 cibule, sádlo, 150g hub, 2 stroužky česneku, 1 lžíce mleté paprikyčirý vývar, 300g brambor, drcený kmín, majoránka, sůl, pepř černý mletý, hladká mouka nebo jíška na zahuštění

              Pracovní postup: Na tuku osmažíme cibuli, párek předem nakrájený na kolečka, houby, česnek, zalijeme vývarem, přidáme brambory. Dochutíme paprikou, špetkou kmínu a pepře. Na konci zahustíme jíškou a dochutíme majoránkou.


              Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde

              Zboží zařazeno v kategoriích
              Obchod ověřený zákazníky
               

              Kontakt
              Logo
              Využijte náš chat, vpravo dole na obrazovce.
              Copyright © 2020 - www.profikoreni.cz