Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.

Paprika sladká ASTA 100 (50g)

Capsicum annuum L.

Paprika sladká ASTA 100 Použitá část rostliny: sušená dužnina papriky seté (papriky roční) s malým množstvím semen Vzhled a barva: sypká bez hrudek, o... celý popis
Dostupnost
SKLADEM
20 Kč
17 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:KO1000085
Výrobce:Profikoření
Země původu:Španělsko
Hmotnost:50g
Hlídat cenu / dostupnost
Podobné produkty
    Paprika sladká ASTA 100 (100g)
    26 Kč
    23 Kč bez DPH
    26 Kč
    23 Kč bez DPH
    SKLADEM
    ks
      Paprika sladká ASTA 100 (200g)
      50 Kč
      43 Kč bez DPH
      50 Kč
      43 Kč bez DPH
      SKLADEM
      ks
        Paprika sladká ASTA 100 (500g)
        102 Kč
        89 Kč bez DPH
        102 Kč
        89 Kč bez DPH
        SKLADEM
        ks
          Paprika sladká ASTA 100 (1 Kg)
          196 Kč
          170 Kč bez DPH
          196 Kč
          170 Kč bez DPH
          SKLADEM
          ks
            Paprika sladká ASTA 100 (5 Kg)
            922 Kč
            802 Kč bez DPH
            922 Kč
            802 Kč bez DPH
            SKLADEM
            ks
              Paprika sladká ASTA 100 (25Kg)
              4 315 Kč
              3 752 Kč bez DPH
              4 315 Kč
              3 752 Kč bez DPH
              SKLADEM
              ks
              Kompletní specifikace

              Paprika sladká ASTA 100

              Použitá část rostliny: sušená dužnina papriky seté (papriky roční) s malým množstvím semen

              Vzhled a barva: sypká bez hrudek, oranžovočervená barva

              Za svou barvu vděčí mletá paprika skupině barviv, které se řadí mezi karotenoidy. Jedná se o kapsanthin, kapsorubin, zeaxanthin a kryptoxantin. Barva těchto látek se pohybuje od žluté přes oranžovou až po červenou a vzhled mleté papriky závisí právě na jejich zastoupení.

              Vůně a chuť: aromatická vůně, lehce nahořklá chuť

              Použití v kuchyni: do guláše, masových pokrmů, omáčky, maso, na gril, do salátů, polévek, zeleninových směsí. Dodá jídlu barvu a chuť.

              Papriková barviva jsou choulostivá na zahřívání. Papriku proto nepřidávejte do rozpáleného oleje – zhořkla by a zhnědla. Čím kvalitnější paprika je, tím snadněji se spálí.

              Historie a současnost: paprika má domov ve Střední Americe, odkud připlula do Evropy s Kryštofem Kolumbem v 15. století. Nejdříve se uchytila ve Španělsku, kde byla označována jako „španělský pepř“, poté se rozšířila do krajů s podobným klimatem. V 16. století se začala pěstovat už i na Moravě a nejlépe se jí dařilo v oblastech dnešního Bulharska a Maďarska, kde se rozvinula i slavná tradice jejího zpracovávání.

              Zdravotní účinky:

              • podporuje imunitu, má antiseptické účinky
              • urychluje trávení, odstraňuje plynatost
              • pročišťuje trávící trakt, ledviny a močové cesty
              • podporuje pevnost cév a srdce
              • podporuje pevnst kostní tkáně, vlasů, nehtů, pokožky, krvetvorbu

              Co znamená označení ASTA?

              ASTA (Americká asociace obchodu s kořením (American Spice Trade Association)) vyjadřuje takzvanou extraktivní barvivost, tedy kolik barviva se z papriky uvolní do oleje. Koření se nechá vyluhovat v acetonu a pak se spektrofotometricky změří barva získaného výluhu. Výsledky se pohybují na stupnici od 30 do 180. Platí, že čím je číslo vyšší, tím jsou barvicí schopnosti koření lepší a spolu s tím stoupá i jeho cena.

              Velký vliv na hodnotu ASTA má použitá odrůda papriky a podmínky v průběhu pěstování. Uvádí se, že nejvyšší hodnota ASTA může být kolem 200, ale je zapotřebí vhodný druh papriky, ideální podmínky během celé pěstitelské sezóny a šetrný způsob zpracování.


              Recept:

              Frankfurtská polévka s houbami

              Suroviny: 150g párek, 1 cibule, sádlo, 150g hub, 2 stroužky česneku, 1 lžíce mleté paprikyčirý vývar, 300g brambor, drcený kmín, majoránka, sůl, pepř černý mletý, hladká mouka nebo jíška na zahuštění

              Pracovní postup: Na tuku osmažíme cibuli, párek předem nakrájený na kolečka, houby, česnek, zalijeme vývarem, přidáme brambory. Dochutíme paprikou, špetkou kmínu a pepře. Na konci zahustíme jíškou a dochutíme majoránkou.


              Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde

              Zboží zařazeno v kategoriích
              Obchod ověřený zákazníky
               

              Kontakt
              Logo
              Využijte náš chat, vpravo dole na obrazovce.
              Copyright © 2020 - www.profikoreni.cz