KOŘENÍ, VÝVARY, SEMÍNKA
OŘECHY, SUŠENÉ POTRAVINY
ČAJE, KÁVA
RŮZNÉ DRUHY SOLI
DALŠÍ SORTIMENT
PRO ŘEZNÍKY A UZENÁŘE
MLÝNKY, HMOŽDÍŘE, KOŘENKY
DOPLŇUJÍCÍ ROZDĚLENÍ KOŘENÍ
- Úvod
- Jak koření správně skladovat
Doporučení zákazníkům
Koření a další suroviny doporučujeme skladovat v uzavřených nádobách. Prodloužíte tak jejich jedinečné vlastnosti. Zejména je důležité jednotlivé koření a suroviny neskladovat v sáčcích na stejném místě, jelikož by došlo k předání vůní. Tím by koření přišlo o své typické aroma. A vůně by byla nepříjemná.
Chcete-li zachovat kvalitu koření, je zapotřebí dodržovat určitá pravidla při skladování.
Nejvíce škodí vlhko, teplo a světlo. Nejvhodnější je temné a suché místo s nejvýše pokojovou teplotou.
Nejvhodnější je na skladování sklo, jelikož sklo odolá i dlouhodobějšímu skladování koření s vysokým obsahem silic.
Ideální podmínky pro skladování:
Uzavřená nádoba s dobře těsnícím víčkem.
Vhodné je zejména tmavé sklo, nedochází tolik k propuštění světla.
Skladování blízko varné desky není vhodné, jelikož dochází ke zvýšování teploty a vlhkosti vznikající při vaření.
Může docházet ke ztrátě aroma, chuti, ale také přejímání pachů. V extremním případě může začít koření plesnivět.