S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.


Jak koření správně skladovat

Doporučení zákazníkům

Koření a další suroviny doporučujeme skladovat v uzavřených nádobách. Prodloužíte tak jejich jedinečné vlastnosti. Zejména je důležité jednotlivé koření a suroviny neskladovat v sáčcích na stejném místě, jelikož by došlo k předání vůní. Tím by koření přišlo o své typické aroma. A vůně by byla nepříjemná.

 

Chcete-li zachovat kvalitu koření, je zapotřebí dodržovat určitá pravidla při skladování.

Nejvíce škodí vlhko, teplo a světlo. Nejvhodnější je temné a suché místo s nejvýše pokojovou teplotou.

Nejvhodnější je na skladování sklo, jelikož sklo odolá i dlouhodobějšímu skladování koření s vysokým obsahem silic.


Ideální podmínky pro skladování:

Uzavřená nádoba s dobře těsnícím víčkem.

Vhodné je zejména tmavé sklo, nedochází tolik k propuštění světla.

Skladování blízko varné desky není vhodné, jelikož dochází ke zvýšování teploty a vlhkosti vznikající při vaření.

Může docházet ke ztrátě aroma, chuti, ale také přejímání pachů. V extremním případě může začít koření plesnivět.